RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Veenendaals café voor tweede keer beschoten

1/2
VEENENDAAL - In de nacht van zondag 26 op maandag 27 augustus is het café 'Het Dak Van De Markt' in het centrum van Veenendaal beschoten. Het gebeurde rond 13.00 uur.

HULZEN

Agenten gingen meteen ter plaatse en zagen dat er kogelgaten in de ramen van het café zaten. Op straat lagen hulzen. Specialisten van de Forensische Opsporing hebben een sporenonderzoek uitgevoerd en de hulzen zijn veilig gesteld.

TWEEDE KEER

Het café is een keer eerder beschoten. Dat was in de nacht van maandag 30 april op dinsdag 1 mei. Een tiental kogels werd toen afgevuurd op de gevel. Een week daarvoor deed waarschijnlijk diezelfde persoon al een poging. In deze twee zaken gaat het waarschijnlijk om dezelfde schutter. Of de man ook de meest recente beschieting op z'n geweten heeft is dit moment nog niet duidelijk. De politie onderzoekt dat.

DICHT

De eigenaar van het café heeft platen voor de ramen laten timmeren. Op last van de burgemeester blijft het café twee weken dicht.

TIPS?

Heeft u iets gezien van het meeste recente schietincident in de nacht van zondag op maandag? Heeft u misschien foto- of videomateriaal? Geef het dan door via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

fragment uitzending


Uitzending 29 augustus 2018

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld