RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Inbrekers stelen honderden kilo's Autodrop

1/4
NIEUWEGEIN - Een groep van 7 mannen weet begin april voor 7500 euro aan Autodrop te stelen uit een opslagruimte van Shurgard in Nieuwegein.

In de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 april verschijnen eerst twee mannen bij het hek van het opslagbedrijf. Ze maken een verkennende ronde door het gebouwen.

 Opslagbedrijf Shurgard aan de Ravenswade in Nieuwegein Opslagbedrijf Shurgard aan de Ravenswade in Nieuwegein | Foto: Google Streetview

Uren later komen ze terug met 5 andere mannen. Ze breken de opslagbox waar de dozen Autodrop liggen open. Ze stapelen dozen snoep op karren en laden die buiten in klaarstaande bussen.

SIGNALEMENTEN

De mannen hebben hun best gedaan om zichzelf onherkenbaar te maken. Maar de twee mannen die als eerste de verkennende ronde doen, zijn redelijk goed in beeld als ze in de lift staan, zij het van achteren.

BUSSEN

De inbrekers maakten gebruik van twee bussen.
De bus die als eerste op bewakingsbeelden te zien is, betreft een witte Renault Master, met een zwarte streep over de zijkant. De tweede bus is een witte Peugeot Boxer met een zwarte of donkerkleurige motorkap. Deze bus oogt nogal vies en slecht onderhouden.

 Renault Master en Renault Boxer met opvallende motorkap Renault Master en Renault Boxer met opvallende motorkap | Foto: Politie Midden-Nederland

TIPS

De politie hoopt dat er kijkers zijn die ondanks de slechte herkenbaarheid toch één of meer van de mannen herkennen, bijvoorbeeld de mannen in de lift. Of misschien zegt één van de bussen u iets in combinatie met het verhaal van deze opvallende snoepdiefstal. Alle informatie is welkom bij de tiplijn: 0800 - 6070. Blijft u liever anoniem, bijvoorbeeld omdat u één van de verdachten persoonlijk kent; bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 5 september 2018
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld