RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Vrouw neemt veel geld op met gestolen passen

1/2
HOUTEN - Op dinsdag 20 maart wordt in Houten de pincode van een bejaard stel afgekeken bij het afrekenen van boodschappen. Als ze hun huis binnen willen gaan komen er twee vrouwen en een man aanlopen. Ze spreken het stel aan. Ze zoeken de weg naar het ziekenhuis. De vrouw probeert het uit te leggen, maar ze doen alsof ze het niet snappen en vragen of zij mee naar binnen mogen. Dat mag.

TAS

De vrouw zet haar tas op de bank en tekent in de keuken de route op papier voor één van de vrouwen. De man houdt de bewoner aan de praat. De tweede vrouw staat bij de bank, met de tas. Je raadt het al, de pas wordt eruit gestolen. Als de route op papier staat, verlaat het drietal hun woning.

BANK

Een paar uur later wordt het echtpaar gebeld door de bank. Een medewerker zegt dat er vermoedelijk fraude met hun bankpas is gepleegd. De Houtense kijkt meteen in haar tas en ziet dat haar pas inderdaad weg is. Meer dan drieduizend euro is er opgenomen. Van het pinnen is bewakingsbeeld

NOG EEN KEER

Een week later pint de vrouw weer met een gestolen pas. Dat gebeurt bij de ABN-AMRO aan de Neude in Utrecht. Ze neemt 3000 euro op met de pas die gestolen is van een 80-jarige dame uit Soesterberg. Deze pas had ze met een mede-dader óók met een babbeltruc te pakken gekregen. Een man had het slachtoffer bij haar woning aangesproken met het verhaal dat ze vergeten was sommige boodschappen af te rekenen. Hij heeft een mobiel pinapparaat bij zich en ze moet haar pincode intoetsen. Op die manier ziet hij de pincode. En dan steelt hij ongezien ook haar pas.

SIGNALEMENT

- vrouw
- lichtgetinte huidskleur
- 20-25 jaar
- 1.65m
- gezet postuur
- grijze wollen muts
- donkerblauwe jas
- grijze sjaal, sterren
- lichte trui/blouse met glitteropdruk
- lichtblauwe spijkerbroek met scheuren

fragment uitzending


TIPS

Herkent u de vrouw? Bel de tiplijn: 0800 - 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Uitzending 5 september en 20 juni 2018


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld