RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Inbrekers slaan toe met boormachine

1/3
AMERSFOORT - Drie mannen proberen in de nacht van zondag 22 op maandag 23 april in te breken bij een woning aan de Ringweg-Koppel in Amersfoort. Als de bewoonster schrikt en begint te gillen, vluchten de inbrekers.

Als de bewoonster rond 01.10 uur wil gaan slapen gaat de deurbel. Dat vindt ze vreemd omdat niemand zomaar de galerij op kan lopen zonder bij de centrale hal beneden binnen te worden gelaten. Ze doet de deur daarom niet open.

BOORMACHINE

De woning in beveiligd met rolluiken en een bewakingscamera. Daarop is te zien hoe de mannen onderzoeken hoe ze de woning binnen kunnen komen. Als niets lukt, pakt één van hen een boormachine erbij en begint in het slot te boren. De bewoonster slaat dan alarm, waarop de mannen snel wegrennen.

Inbrekers passen de Bulgaarse methode toe.


BULGAARSE METHODE

De manier waarop deze inbrekers proberen de deur te forceren heet de Bulgaarse methode. Dat houdt in dat inbrekers met bijvoorbeeld een boormachine het slot forceren en de cilinder eruit halen. Dat kun je voorkomen door te kiezen voor sloten met het Politie Keurmerk. Die sloten hebben anti-kerntrek beslag.


OVERVAL

In dezelfde woning heeft in 2009 een woningoverval plaatsgevonden. Of deze poging tot inbraak daarmee verband houdt, is niet duidelijk.

SIGNALEMENTEN

Verdachte 1
- donkere gewatteerde jas, tot op de heupen
- joggingbroek
- bivakmuts
- sportschoenen, reflecterende accenten

Verdachte 2
- donkere gewatteerde jas tot op de heupen, capuchon
- grijze sport/joggingbroek
- sportschoenen

Verdachte 3
- petje
- schoudertasje
- donkere kleding

TIPS

Herkent u één van de drie inbrekers? Of heeft u andere informatie die kan helpen de daders te vinden? Pak dan de telefoon en bel de tiplijn 0800-6070 of anoniem 0800-7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 12 september 2018
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld