RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Oog in oog met agressieve inbreker

1/4
NIEUWEGEIN - Een bewoner van een flatwoning in Nieuwegein hoort het geluid van een boormachine bij de voordeur. Als hij gaat kijken staat hij oog in oog met een inbreker die z'n slot aan het uitboren is.

BOOR

Het slachtoffer van 42 woont in een appartement in een flat aan de Lantaarnstede in Nieuwegein. Donderdag 19 april heeft hij boodschappen gedaan. Als hij rond 14.50 uur weer thuis is hoort hij dat er in het slot van zijn voordeur wordt geboord. Hij besluit om te lopen via de daktuin om zo weer in de gang voor zijn appartement te komen.

GEFILMD

En dat doet hij al filmend met z'n telefoon. In de gang ziet hij een man die bezig is in het slot te boren. Hij vraagt wat hij aan het doen is. De man grist de telefoon uit zijn handen en loopt weg. De bewoner wil z'n telefoon terug en dan bedreigt de man hem met een groot stuk gereedschap en krijgt hij een harde klap op z'n kaak.

GEVLUCHT

Daarna rent de inbreker met de telefoon weg in de richting van de Noordstedeweg, waar hij linksaf slaat en uit het zicht verdwijnt. Gelukkig is hij bij zijn aankomst bij de flat door een bewakingscamera vastgelegd.

SIGNALEMENT:

- lichtgetinte huidskleur
- donker haar
- donker baseballpetje, achterstevoren
- blauwe polo met licht logo op linkerborst
- donkerblauwe werkbroek

GEREEDSCHAP

De verdachte heeft na de poging tot inbraak zijn Stanley-rolkoffer achtergelaten. In de koffer zaten onder meer een boormachine van Hitachi en gereedschap om sloten los te maken.

 Gereedschapskist van de verdachte. Gereedschapskist van de verdachte. | Foto: Politie Midden-Nederland



 Boormachine van de verdachte. Boormachine van de verdachte. | Foto: Politie Midden-Nederland

TIPS

Herkent u deze agressieve inbreker? Geef het dan door via de tiplijn: 0800 - 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 12 september & 10 oktober 2018
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.




Overzicht Bureau Hengeveld