RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Marktplaatsoplichters pinnen met gestolen pinpas

1/2
AMERSFOORT - UPDATE 24 SEPTEMBER: Er kwamen 11 tips† binnen bij de politie. Meerdere keren werd voor verdachte 1 dezelfde naam genoemd. Inmiddels is zijn identiteit†bekend. Het gaat om een 31-jarige man uit Amersfoort. De politie hoopt hem binnenkort aan te houden. De andere verdachte is nog niet herkend en wordt nog steeds gezocht.

Eind juni ontdekt een man uit Amersfoort dat er vreemde dingen zijn gebeurd op zijn bankrekening. Er is meer dan 800 euro van zijn rekening afgeschreven. Daarnaast is zijn rekening ook gebruikt voor Marktplaatsoplichting.

DANCEFESTIVAL

De oplichters boden via Marktplaats kaarten aan voor dancefestival Defqon. De geÔnteresseerden maakten geld over naar de rekening van de Amersfoorter, maar ontvingen vervolgens geen kaarten.

PINNEN

Op een nog onduidelijke manier hebben de oplichters de pinpas van de Amersfoorter in hun bezit gekregen. Zodra de kaartkopers het geld hadden overgemaakt, haalden zij het bedrag van de rekening. Beide verdachten zijn te zien op bewakingsbeelden van de bank als ze het geld opnemen.

SPAARGELD

Hoe de verdachten aan de pas gekomen zijn is onbekend. De Amersfoorter heeft zijn bankpas gewoon in bezit en heeft niet opgemerkt dat hij zijn pas kwijt is geweest. Naast de bedragen van de festivalkaarten hebben de verdachten ook 800 euro van de spaarrekening van de Amersfoorter gestolen.

SIGNALEMENT


Verdachte 2
- lichtgetinte huidskleur
- kort donker haar aan de zijkant en opgeschoren
- donkere damesfiets met zilveren spatborden en trommelremmen

Bij de eerste twee pintransacties draagt deze man een donkere jas met een grote letter 'C' op zijn linkerborst en twee witte banen bij zijn kraag, mouwboord en middel. Ook heeft hij een zwarte trainingsbroek met rode lengtestrepen aan de zijkant aan.
Bij de derde pintransactie draagt hij een groene jas met smalle breedtebanen en een capuchon. Ook heeft hij nu een lichtblauwe spijkerbroek aan.

TIPS

Herkent u de verdachte die er met het geld van de Amersfoorter en kaartkopers aan de haal is gegaan? Pak dan de telefoon en bel de tiplijn 0800 - 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 19 september 2018
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld