RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Marktplaatsoplichters pinnen met gestolen pinpas

AMERSFOORT - UPDATE 5 DECEMBER: Dankzij tips van kijkers is nu ook de identiteit van de tweede verdachte in deze zaak bekend. Het gaat om een 20-jarige man zonder woon- of verblijfplaats.

UPDATE 24 SEPTEMBER: Er kwamen 11 tipsá binnen bij de politie. Meerdere keren werd voor verdachte 1 dezelfde naam genoemd. Inmiddels is zijn identiteitábekend. Het gaat om een 31-jarige man uit Amersfoort. De politie hoopt hem binnenkort aan te houden. De andere verdachte is nog niet herkend en wordt nog steeds gezocht.

Eind juni ontdekt een man uit Amersfoort dat er vreemde dingen zijn gebeurd op zijn bankrekening. Er is meer dan 800 euro van zijn rekening afgeschreven. Daarnaast is zijn rekening ook gebruikt voor Marktplaatsoplichting.

DANCEFESTIVAL

De oplichters boden via Marktplaats kaarten aan voor dancefestival Defqon. De ge´nteresseerden maakten geld over naar de rekening van de Amersfoorter, maar ontvingen vervolgens geen kaarten.

PINNEN

Op een nog onduidelijke manier hebben de oplichters de pinpas van de Amersfoorter in hun bezit gekregen. Zodra de kaartkopers het geld hadden overgemaakt, haalden zij het bedrag van de rekening. Beide verdachten zijn te zien op bewakingsbeelden van de bank als ze het geld opnemen.

SPAARGELD

Hoe de verdachten aan de pas gekomen zijn is onbekend. De Amersfoorter heeft zijn bankpas gewoon in bezit en heeft niet opgemerkt dat hij zijn pas kwijt is geweest. Naast de bedragen van de festivalkaarten hebben de

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld