RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Vliegensvlugge fietsendief slaat toe

1/2
NIEUWEGEIN - Op dinsdag 10 april zet een vrouw uit Nieuwegein rond 17.00 uur haar fiets op slot voor supermarkt Plus Van Loon aan de Nedereindseweg. Op bewakingsbeeld is te zien dat een uur later een man aan komt rijden op een opoefiets. Hij parkeert zijn fiets naast die van de Nieuwegeinse. Dan begint hij aan het slot van haar fiets te rommelen.

SLOT

Het slot gaat binnen een paar seconden open en de dief springt op de fiets. Hij rijdt weg in de richting van de Diepenbrocklaan. De fiets waar hij op aankwam, laat hij staan.

Achtergebleven fiets
Een uur later wordt de achtergebleven fiets meegenomen door een andere man. Die verdwijnt in dezelfde richting als de fietsendief. Het is niet bekend of deze man een handlanger is van de dief of dat hij zelf ook een fietsendief is die zijn kans grijpt.

SIGNALEMENT

-Blanke of licht getinte man
-Normaal postuur
-Grijze jas of vest met daaronder een wit overhemd of polo
-Lichtblauwe spijkerbroek
-Zwarte sportschoenen met witte accenten en witte zoolranden
-Grijs petje

De fiets die de dief meenam is een donkerblauwe damesfiets van het merk Popal, met een transportrek voorop. Op de foto een soortgelijke fiets. Het is het type Daily Dutch basic 28 inch, met drie versnellingen. Opvallend detail; een geel stickertje op het achterspatbord.

Herkent u deze fietsendief? Laat het de politie weten en bel de tiplijn: 0800 - 6070. Blijft u liever anoniem, belt u dan Meld Misdaad Anoniem 0800 - 7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld.


Uitzending 26 september 2018
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld