RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Jongens beroofd van mobiele telefoon

1/2
AMERSFOORT - Twee jongens van 15 en 16 jaar zijn op dinsdag 18 september in de Amersfoortse wijk Nieuwland beroofd van hun mobiele telefoon.

Het eerste slachtoffer is een jongen van 16 jaar. Hij heeft die middag rond 16.00 uur met vrienden afgesproken op het strandje op ÚÚn van de eilandjes achter winkelcentrum De Nieuwe Hof.

WOORDENWISSELING

Hij komt aanrijden op zijn scooter en moet bij de doorgang van het winkelcentrum hard remmen waardoor zijn wielen slippen. Een jongen die op dat moment voorbij loopt, reageert daar nogal agressief op, maar verder gebeurt er niets en de jongen van de scooter parkeert zijn voertuig en gaat naar zijn vrienden, die al bij het strandje zijn.

BEROVING

Hij zit daar nog geen tien minuten als die jongen die even daarvoor zo agressief tegen hem was komt aanlopen met een vriend. Ze zeggen tegen de 16-jarige jongen dat hij met ze mee moet lopen. Op de brug tussen de twee eilandjes eisen ze geld. Ze pakken zijn telefoon af, geven hem een paar rake klappen.

TWEEDE BEROVING

Op dat moment komt een 15-jarige jongen aanlopen. Ook deze jongen wordt door de twee agressieve jongens beroofd van zijn telefoon en ook hij krijgt rake klappen. Dan rennen de twee straatrovers weg.

SIGNALEMENTEN


Verdachte 1
- lichtgetinte huidskleur
- 17-18 jaar
- 1.75m
- normaal postuur
- stoppelbaardje
- donkergrijze/zwarte trui, capuchon over zijn hoofd
- donkere broek + schoenen

Verdachte 2
-ádonkere huidskleur
- 17 -18 jaar
- 1.90m
- slank postuur
- kort, zwart haar
- zware stem
- grijs t-shirt
- zwarte spijkerbroek
- schoudertas, herenmodel, mogelijk van het merk Louis Vuitton

TIPS

Was u getuige van deze straatroven op dinsdagmiddag 18 september zo tegen vier uur 's middags? Of weet u wie deze agressievelingen zijn? Pak de telefoon en bel de tiplijn: 0800 - 6070. Blijft u liever anoniem bijvoorbeeld omdat u de daders kent, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld.


Uitzending 25 september 2018
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar MinisterieHeb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld