RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Beschieting en autobrand in Bunschoten

1/4
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De bewoners van het huis aan de Dopperstraat in Bunschoten dat vorige week werd beschoten, zijn met het oog op hun eigen veiligheid en de veiligheid van de omwonenden uit huis geplaatst. De politie is druk bezig met het onderzoek naar de beschieting.

Twee van de vier bewoners zitten woensdag 3 oktober rond 04.40 uur in de woonkamer. Opeens horen ze dat een bromfiets komt aanrijden, dan volgen een paar harde knallen, kogels vliegen door de ruit en dan horen ze de brommer weer wegrijden. Na de knallen zijn ze meteen op de grond gaan liggen. Eén van hen raakt lichtgewond door rondvliegende glassplinters.

 Kogelgaten in de ruit van de woning. Kogelgaten in de ruit van de woning. | Foto: RTV Utrecht

KOGELGATEN

In de ruit van de woning zitten 3 kogelgaten. Het is een wonder dat slechts één van de bewoners lichtgewond is geraakt, dit had makkelijk ook een dodelijke afloop kunnen hebben.

BROMMER

Vlak na de schoten hoorden de twee bewoners die in de woonkamer zaten een brommer wegscheuren, met daarop waarschijnlijk de dader of daders. Ze menen op basis van het geluid dat het gaat om een Gilera Citta. Hij hoorde de brommer nog een hele tijd. Daardoor weet de politie dat hij wegreed richting de Bachlaan en het gemeentehuis.

GETUIGEN

De politie is op zoek naar mensen die in de dagen voorafgaand aan de beschieting op 3 oktober of vlak voor de beschieting, rond 04.40 uur, iets verdachts gezien. Als mensen de brommer hebben zien wegrijden, hoort de politie dat ook graag.


 Autobrand in de Dopperstraat. Autobrand in de Dopperstraat. | Foto: Ginopress

AUTOBRAND

Anderhalve week voor de beschieting, in de nacht van zondag 23 op maandag 24 september, brandt om even na 03.00 uur de auto van één van de bewoners uit. De politie houdt er rekening mee dat de twee incidenten met elkaar te maken hebben. Ook in het geval van de autobrand wil de politie graag in contact komen met mensen die hebben gezien hoe de autobrand is ontstaan en wie daar mogelijk bij betrokken is.

TIPS

Kunt u helpen deze zaak op te lossen? Alle informatie over de beschieting in de vroege ochtend van 3 oktober en over de autobrand, die plaatsvonden aan de Dopperstraat in Bunschoten, is welkom. Bel met uw tips naar de opsporingstiplijn: 0800 - 6070 of naar Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 10 oktober 2018
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld