RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Vermist: Churisan Allen (45) uit Nieuwegein

1/3
NIEUWEGEIN - Sinds 10 april van dit jaar wordt Churisan Allen vermist. De 45-jarige man uit Nieuwegein†heeft die dag zijn vriendin naar haar werk in Amsterdam gebracht. Na 19.30 uur gaat zijn telefoon uit en ontbreekt van hem elk spoor. De politie vermoedt dat hij slachtoffer is geworden van een misdrijf.

Churisan is geboren in CuraÁao en opgegroeid in Nieuwegein, waar hij tot begin 2018 nog woonde. In de periode voor zijn verdwijning verbleef hij hoofdzakelijk in het appartement van een oom in de Utrechtse wijk Lunetten.

ZENDMAST

Nadat hij zijn vriendin naar Amsterdam heeft gebracht, is op basis van zendmastgegevens duidelijk dat zijn telefoon daarna via de A2 terug is gegaan naar de wijk Lunetten. Hij stuurt rond 19.30 uur nog een whats-app bericht naar zijn vriendin. Kort daarna is het toestel uitgeschakeld.

VOLKSWAGEN GOLF

Ook de auto van Churisan, waarmee hij zijn vriendin naar Amsterdam bracht, is sinds 10 april niet meer gezien. Het gaat om een witte Volkswagen Golf, type 'Blue Motion', met het kenteken 35-TXZ-9.

 Volkswagen Golf blue motion. Volkswagen Golf blue motion. | Foto: Politie Midden-Nederland

VERDWIJNING

Het past niet bij Churisan Allen zoals zijn familie hem kent, om langere tijd weg te blijven of niets van zich te laten horen. Daarnaast is, sinds de dag van de verdwijning, Churisans bankrekening niet meer gebruikt. Dit kan erop wijzen dat Churisan niet uit eigen beweging is verdwenen.

MISDRIJF

De politie vermoedt dat Churisan slachtoffer is geworden van een misdrijf. Hij zou contacten hebben in het criminele milieu en ook zelf betrokken kunnen zijn geweest bij criminele activiteiten. Mogelijk is een conflict in die wereld het motief achter Churisans verdwijning. Een andere mogelijkheid is dat de aanleiding wat verder in zijn verleden ligt. Churisan heeft tot 2014 jarenlang in de gevangenis gezeten na een veroordeling voor moord. Vooralsnog zijn er echter geen aanwijzingen dat het bij Churisans vermissing om een vergeldingsactie zou gaan.

SIGNALEMENT

Churisan Allen
- 45 jaar
- bijna 1.90m
- tenger/gespierd postuur
- kuiltje in zijn kin
- donkerkleurig joggingpak
- petje

TIPS

Wie weet waar Churisan Allen is? Bel met uw informatie naar de tiplijn: 0800 - 6070, Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000 of met het Team Nationale Inlichtingen: 079 - 345 8999.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 17 oktober 2018
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld