RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Vrouw (83) beroofd in Amersfoort

AMERSFOORT - UPDATE 18 OKT: De twee verdachten hebben zich gemeld op het bureau. Het gaat om twee minderjarige jongens.

DONIZETTIPAD

De beroving vond plaats op zaterdag 15 september rond 13.00 uur. Het 83-jarige slachtoffer loopt met haar rollator naar huis. Ze is net bij de kapper geweest op het Euterpeplein. Als ze het bruggetje aan het Donizettipad is overgestoken, krijgt ze een harde duw in haar rug en valt.

SNEL

Het gaat zo snel dat ze de daders niet goed heeft gezien. Als ze weer overeind is, ziet ze dat haar tas weg is. Een vrouw die in de buurt is ziet twee jongens wegrennen met een tas. Zij ontfermt zich over het slachtoffer en schakelt de politie in.

VASTGELEGD

De verdachten zijn vastgelegd door bewakingscamera's voordat de roof plaatsvond. Op de beelden is te zien dat het twee jongens zijn van rond de vijftien tot zestien jaar oud. Opvallend is dat ťťn van hen op een hoverboard rijdt en dat ze beiden blauwe Adidas slippers dragen. Omdat de daders vermoedelijk zo jong zijn, zijn hun gezichten op de beelden geblurd.

TIPS

De verdachten hebben zich dus gemeld, maar getuigen zijn nog altijd welkom. Heeft u iets gezien en nog niet met de politie gesproken, bel dan naar de opsporingstiplijn: 0800 - 6070 of met Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Uitzending 17 oktober 2018
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie†


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld