RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Insluiper betaalt met gestolen pas in Utrecht

UTRECHT - UPDATE†6 NOVEMBER: De politie heeft op†6 november†44-jarige man uit Utrecht aangehouden als verdachte in deze zaak. Naar aanleiding van de uitzending kwamen er 5 tips binnen waarbij steeds dezelfde naam werd genoemd.

Een 92-jarige vrouw uit Bilthoven is begin augustus het slachtoffer geworden van een insluiping. De hoogbejaarde vrouw, woonachtig in een verpleeghuis, legt op vrijdagmiddag 3 augustus haar tas met portemonnee in de kast in haar kamer. Als zij de volgende dag met haar zoon een kopje koffie wil gaan drinken, blijkt de portemonnee verdwenen.

CONTACTLOOS

In eerste instantie zoeken de twee in de kamer, maar zonder resultaat. Als de dochter van de vrouw via internet de bankrekening bekijkt, blijkt dat de bankpas die vrijdagmiddag is gebruikt bij de Albert Heijn in Utrecht Overvecht. Tot twee keer toe wordt er contactloos betaald met de bankpas van de vrouw.
De vrouw doet aangifte en de politie vraagt de beelden op die in de Albert Heijn zijn gemaakt. Hierop is te zien hoe een voor de vrouw onbekende man eerst zijn boodschappen afrekent, en vervolgens een pakje shag koopt bij de servicebalie.

Uitzending 24 oktober 2018
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld