RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Jongens kopen telefoons met vals geld

PROVINCIE UTRECHT - UPDATE: Het duo is door kijkers herkend. Het gaat om jongens van 17 en 18 jaar. 

Twee jongens kopen via Marktplaats telefoons en betalen die met valse biljetten van 50 euro. Drie slachtoffers uit Utrecht en Nieuwegein hebben aangifte gedaan van oplichting. Vorige week lieten we hun gezichten nog onherkenbaar zien, in de hoop dat zij zichzelf zouden melden. Omdat dat niet gebeurd is, worden de beelden nu herkenbaar getoond.

MARKTPLAATS

De twee lichtten in mei en juni van dit jaar een drietal mensen op, waarbij zij telkens met vals geld betaalden bij de aankoop van tweedehands mobiele telefoons via Marktplaats. Telkens betalen de jongens met briefjes van vijftig euro, die bij controle vals blijken te zijn.

BEWAKINGSCAMERA

Bij een van de slachtoffers hangt een bewakingscamera in de straat. Op de beelden van die camera zijn de daders duidelijk zichtbaar. Omdat het vermoeden bestaat dat de jongens minderjarig zijn, waren de beelden in eerste instantie nog onherkenbaar te zien.

TIPS

Kunt u helpen deze zaak op te lossen? Bel met uw tips naar de opsporingstiplijn: 0800 - 6070 of naar Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Uitzending 24 oktober 2018
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld