RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Bejaarde vrouw verliest 2500 euro door babbeltruc

1/2
UTRECHT - Een 89-jarige vrouw uit Utrecht wordt vanuit haar veilige woonkamer in Utrecht het slachtoffer van een babbeltruck. De oplichtster gaat er vandoor met ruim 2500 euro.

Als een bejaarde vrouw op 12 augustus in haar huis is aan de Vossegatselaan in Utrecht, wordt zij rond vier uur 's middags opgebeld op haar vaste telefoon. De vrouw aan de andere kant van de lijn zegt een ING-medewerkster te zijn. Ze vertelt het slachtoffer dat haar bankpas geblokkeerd moet worden en dat ze daarvoor haar bankpas nodig heeft. De bejaarde vrouw zoekt hier weinig achter en geeft 'de medewerkester' haar bankgegevens, inclusief haar pincode.

BANKPAS OPGEHAALD

Een paar minuten later wordt de vrouw opnieuw gebeld door dezelfde vrouw die zich voordoet als 'ING-medewerkster'. Zij vertelt haar dat ze de bankpas nodig heeft om deze te kunnen blokkeren en dat iemand langskomt om deze op te halen. Vervolgens wordt rond kwart over vier aangebeld en geeft de vrouw nietsvermoedend haar bankpas mee.

TE LAAT

Als de oude vrouw op donderdag 16 augustus het verhaal aan haar zoon vertelt, heeft hij meteen door dat zijn moeder is opgelicht. Hij belt de bank op om de bankpas te laten blokkeren, maar het blijkt al te laat te zijn. Op dat moment is al 2500 euro van de bankrekening afgeschreven.

PINNEN

Uit de afschriften blijkt dat in totaal vijf keer is gepind met de bankpas. De eerste twee keer wordt gepind in BelgiŽ, op dezelfde dag als dat de pinpas is opgehaald, rond 19.20†uur en net na middernacht. Vervolgens rijdt de oplichtster door naar Utrecht en neemt daar geld op uit de bank aan het Smaragdplein om 01.00 uur. Ook wordt vervolgens gepind met de bankpas op woensdag op het Muntplein in Nieuwegein en aan de Roelantdreef in Utrecht. De vrouw die op de bewakingsbeelden van het Smaragdplein te zien is blijkt te voldoen aan de signalementen van de vrouw die bij het slachtoffer aan de deur haar pinpas op kwam halen.

SIGNALEMENT

Verdachte
- blanke huidskleur
- gezet postuur
- lang, blond haar, staart
- donkere ogen
- groen petje, 2 bolletjes
- zwarte trui
- blauwe broek
- zwarte schoenen

TIPS

Weet u wie deze vrouw is of heb je haar zien pinnen in Utrecht, laat het ons dan weten via de opsporingsstiplijn: 0800 - 6070 of naar Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Fragment uitzending


Uitzending 31 oktober 2018
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld