RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Onderzoek naar branden in 't Goy en Werkhoven

1/4
'T GOY - De politie is op zoek naar camerabeelden in het onderzoek naar de drie branden bij twee bedrijven in 't Goy en Werkhoven, waarbij een koeienstal en een fruitopslagbedrijf volledig uitbrandden.

'T GOY

Op woensdagochtend 24 oktober ontstaat er brand in de loods van het koelbedrijf waar fruit wordt opgeslagen. De brandweer kiest ervoor om het gecontroleerd uit te laten branden omdat er asbestplaten in de loods verwerkt zijn.

 Brand bij boerderij in Werkhoven op 25 oktober. Brand bij boerderij in Werkhoven op 25 oktober. | Foto: Koen Laureij

WERKHOVEN

Een veehouder uit Werkhoven moest twee keer toezien dat zijn bedrijf in brand stond. Op donderdag 25 oktober werd hij 's nachts wakker van het geloei van de koeien en geblaf van de hond. Als hij gaat kijken, ziet hij dat er hooibalen in brand staan. Met een shovel haalt hij de brandende balen weg en redt daarmee zijn dieren. Daarna doet de brandweer de rest.

 Brand bij boerderij in Werkhoven op 27 oktober. Brand bij boerderij in Werkhoven op 27 oktober. | Foto: Koen Laureij

Nog amper van de schrik bekomen, wordt dezelfde boer op in de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 oktober weer wakker van geluiden en ziet dat zijn stal wťťr in brand staat. Waar bij de vorige brand alle dieren in veiligheid konden worden gebracht, overleeft nu een aantal koeien de brand niet. Daarnaast is er voor ruim 2 miljoen euro aan machines afgebrand.

CAMERABEELDEN

De politie doet een dringend beroep om mensen in de omgeving van de getroffen bedrijven om de beelden van hun bewakingscamera's op te sturen. De recherche hoopt dat daarop mensen te zien zijn die er niet thuishoren en wellicht verdacht rondhangen bij de bedrijven.

MOTIEF

Daarnaast de politie graag in contact komen met mensen die meer kunnen vertellen over het motief van de brandstichtingen

TIPS

Heeft u informatie die kan helpen deze zaken op te lossen? Bel dan met de opsporingstiplijn: 0800 - 6070 of met Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Fragment uitzending


Uitzending 31 oktober 2018
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld