RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Grote buit bij bedrijfsinbraak in Houten

1/2
HOUTEN - Twee nog onbekende breken in bij van automaterialenzaak PrimaParts op bedrijventerrein de Meerpaal in Houten. Ze stelen voor duizenden euro's aan gereedschap.

VERHUIZING

De inbraak vindt plaats in de periode dat het bedrijf zich voorbereid op een verhuizing. Een medewerker ontdekt de inbraak als hij op maandag 18 juni op zijn werk aankomt. De voordeur van de winkel is afgeplakt met duct-tape, binnen brandt licht en het alarm is uitgeschakeld. Op bewakingsbeelden is te zien dat de inbraak plaats heeft gevonden op zaterdag 16 juni.

BUIT

Ook ziet hij dat het rolluik, vanuit de winkel naar het magazijn, openstaat. Allerlei goederen, die nog moesten worden verhuisd, zijn verdwenen. Verder is er voor duizenden euro's aan olie en gereedschap verdwenen.

BEWAKINGSBEELDEN

Op de bewakingsbeelden is te zien dat op zaterdagochtend 16 juni om iets voor 05.00 uur een kleine witte Mercedes vrachtwagen en een zwarte stationwagen aan komen rijden. Ze worden voor de ingang van het magazijn geparkeerd. Er stappen personen uit die een tijdje rommelen aan het slot van de voordeur. Ze weten binnen te komen en de roldeur van het magazijn wordt omhoog gedaan. Zowel het witte vrachtwagentje als de stationwagen worden naar binnen gereden.

AUTO'S

Het witte vrachtwagentje is waarschijnlijk van het merk Mercedes. Van de donkere stationwagen is onduidelijk van welk merk hij is.

GETUIGEN

Als de Mercedes wegrijdt, komt een kleine auto aanrijden, vermoedelijk een Peugeot 107. De Mercedes stopt voor de Peugeot zodat die door kan rijden. Een paar seconden later is die Peugeot kennelijk gekeerd, want dan rijdt hij achter de witte Mercedes aan. De politie wil de inzittenden van deze Peugeot graag spreken. Zij kunnen belangrijke getuigen zijn.

TIPS

Weet u wie bij de bij de inbraak betrokken zijn. Laat het de politie weten via de tiplijn 0800-6070, of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Fragment uitzending


Uitzending 7 november 2018
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar MinisterieHeb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld