RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Maaltijdbezorger beroofd in Amersfoort

1/3
AMERSFOORT - Een 16-jarige jongen die voor een Chinees restaurant maaltijden bezorgd is beroofd van zijn heuptasje met geld.

Op zondagavond 30 september moet hij een bestelling afleveren in de wijk Nieuwland.
Als de bezorger op zijn scooter onderweg is naar de klant, ziet hij op de kruising van het Duifkruid met het Heksenkruid twee jongens op de stoep staan. Ze vallen hem op omdat één van de twee lang is, zo'n 1.90m en de ander een stuk kleiner, rond de 1.70m.

STEEKWAPEN

Nadat hij de maaltijd heeft afgeleverd, rijdt hij weer over het kruispunt en ziet dat de twee jongens er nog steeds staan. Ze stappen het fietspad op en gebaren hem om te stoppen. Hij doet dat omdat hij denkt dat ze hem wat willen vragen. Dan haalt één van de twee een steekwapen te voorschijn en bedreigt hem daarmee. Ze eisen zijn geld. Hij moet het heuptasje met daarin het geld van de bezorgde maaltijden afgeven.


 De scooter van de verdachten stond bij het elektriciteitshuisje De scooter van de verdachten stond bij het elektriciteitshuisje | Foto: RTV Utrecht

GROENE SCOOTER

Met hun buit rennen ze richting het elektriciteitshuisje, ze springen daar op een groene scooter en gaan er met hoge snelheid vandoor over de Kruidendreef richting de Zevenhuizerpoort. De scooter heeft een opvallend hoekig model. Gezien de snelheid van de scooter is het een motorscooter of een opgevoerde bromscooter.

SIGNALEMENTEN

Verdachte 1 (de leider van de twee)
- lichtgetinte huidskleur
- 18/19 jaar
- 1.90m
- mager postuur
- smal gezicht
- zwart haar, plat naar voren gekamd, ongeveer 8 centimeter lang
- onverzorgde, korte baard

Hij bestuurde de snelle groene scooter.

Verdachte 2
- lichtgetinte huidskleur
- 18/19 jaar
- 1.70m
- gezet postuur
- zwarte jas, The North Face

TIPS

Herkent u de overvallers aan de hand van de signalementen of was u getuige van deze beroving? Geef het door via de tiplijn: 0800 - 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.


Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 14 november 2018
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld