RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Boer in Werkhoven zwaar gedupeerd na drie branden

1/2
WERKHOVEN - Op een boerderij in Werkhoven is voor de derde keer in korte tijd brand gesticht. Als de boer in de nacht van 10 op 11 november 's nachts wakker wordt, ziet hij zijn gehele boerderij in vlammen opgaan. Hij verliest daarbij 30 koeien, 20 stieren en zijn waakhond. Het brand betekent waarschijnlijk het einde voor de boerderij.

Op de boerderij werd al twee keer eerder brand gesticht. De dieren waren daarom tijdelijk ergens anders gestald. Ook was er extra beveiliging aangebracht op het terrein. Omdat het nu weer even rustig was, besloot de boer om de dieren weer terug te plaatsen en de beveiliging te verminderen. De volgende nacht werd weer brand gesticht.

EERSTE BRAND

De eerste brand breekt uit op donderdag 25 oktobe. De boer treft brandende hooibalen aan in de schuur. Hij haalt ze snel uit de stal met een shovel en redt daarmee het leven van zijn dieren. Er is geen schade aan de boerderij.

TWEEDE BRAND

Twee nachten later, in de vroege ochtend van 27 oktober, is er weer brand op de boerderij. Deze keer staat er een ander deel van de schuur in brand en is er wel schade: een deel van de loods gaat verloren en de verpakkingsmachines ter waarde van tweemiljoen euro zijn niet meer bruikbaar. De machines zijn niet verzekerd. Ook overleiden er deze keer wel een paar koeien door de brand.

ONDERZOEK

De politie is op dit moment nog druk bezig met het onderzoek. Ze zijn dringend opzoek naar getuigen van de branden. Ook spreken ze graag met mensen die meer kunnen vertellen over het motief van de vermoedelijke brandstichtingen.

TIPS

Heeft u iets zien gebeuren, of heeft u een idee wie hier betrokken zou kunnen zijn? Laat het de politie weten via de tiplijn: 0800-6070, of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 14 november 2018
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld