RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Man (20) 's nachts op straat beroofd van kleding

1/2
IJSSELSTEIN - Een 20-jarige man uit Nieuwegein fietst na een avond stappen in IJsselstein in zijn eentje terug naar huis. Dan wordt hij belaagd door twee jongens die hem beroven van zijn geld en kleding.

Het gebeurt in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 oktober op het fietspad langs de Weg der Verenigde Naties. Het slachtoffer stopt even om zijn oortjes weer in te doen. Als hij weer wil doorfietsen, komen er twee jongens op hem af. Ze eisen zijn spullen en dreigen hem neer te steken als hij niet meewerkt.

SCOOTER

Ondertussen komt er een scooter aanrijden met daarop twee andere jongens. Eťn van de straatrovers springt achterop en met zijn drieŽn rijden ze weg. Het gaat om een witte snorscooter van het merk Vespa.

KLEDING

De andere straatrover blijft bij het slachtoffer en dwingt hem al zijn kleding uit te trekken. Als dat gebeurd is, komt de scooter weer aanrijden. De straatrover springt achterop en de scooter rijdt weg in de richting van Nieuwegein.

TAXI

Het slachtoffer krijgt hulp van een taxichauffeur die hem naar het politiebureau brengt.

SIGNALEMENTEN

Doordat het allemaal erg snel ging, heeft het slachtoffer de straatrovers en de jongens op de scooter niet goed kunnen zien.
Zij hebben allevier:
- lichtgetinte huidskleur
- 1.75m - 1.80m lang
- 16-22 jaar oud
- zwart haar

De overvaller die het langst bij het slachtoffer bleef en wilde dat hij al z'n kleding uittrok die heeft zijn haar aan de zijkant opgeschoren en bovenop krullend. Hij droeg een wit trainingsjack, met vermoedelijk zwarte strepen en hij sprak Nederlands met licht buitenlands accent.
Eťn van de jongens op de scooter had z'n haar achterover gekamd met veel gel erin.

GETUIGEN

De politie is op zoek naar mensen die in de nacht van 19 op 20 oktober in de buurt zijn geweest van de brug over de A2 en de daders hebben gezien. Daarbij kan de taxichauffeur misschien een belangrijke getuige zijn. We roepen hem op zich te melden. Er reed ook fietser langs, toen de jongens in de berm stonden. Dat was vermoedelijk een meisje, ze kwam vanuit de richting Nieuwegein.

TIPS

Wie kan er meer vertellen over deze straatroof of wie weet wie de daders zijn? Bel uw tips door naar: 0800-6070 naar Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 28 november 2018
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld