RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Inbreker sluipt rond op slaapkamer van dementerende vrouw

1/2
HOUTEN - UPDATE 19 DECEMBER: De identiteit van de verdachte is inmiddels bekend. De politie hoopt hem binnenkort aan te houden.

Terwijl een 86-jarige dementerende vrouw 's nachts ligt te slapen, sluipt er een inbreker door haar woonkamer Ún haar slaapkamer. De man is te zien op bewakingscamera's die in haar huis hangen.

 De inbraak vond plaats in een woning aan de Friezenpoort De inbraak vond plaats in een woning aan de Friezenpoort | Foto: RTV Utrecht

Het slachtoffer ligt in de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 oktober te slapen in haar appartement in een seniorencomplex aan de Friezenpoort in Houten. Rond 04.30 uur sluipt een inbreker haar huis binnen.

THUISZORG

De inbraak wordt ontdekt als de thuiszorgmedewerker de volgende ochtend ziet dat het sleutelkastje bij de voordeur is opengebroken.

CAMERA'S

Omdat de bewoonster dementerend is, hebben haar kinderen camera's opgehangen in haar huis, om op afstand te kunnen zien hoe het met hun moeder gaat. Op de beelden van die camera's is te zien hoe de inbreker de woonkamer doorzoekt.

SLAAPKAMER

Daarna verschijnt hij ook nog in haar slaapkamer. Terwijl de vrouw in bed ligt te slapen, doorzoekt hij een kast.
De buit die de inbreker kon vinden bestaat uit een sieradendoosje, gouden ketting en een portemonnee met daarin ongeveer dertig euro.

Uitzending 5 december 2018
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld