RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

12-jarige jongen bijna beroofd van telefoon

1/2
IJSSELSTEIN - Op weg van school naar huis is een jongen van 12 bijna beroofd van zijn telefoon. Het gebeurde op woensdagmiddag 10 oktober rond 15.00 uur op het fietspad langs de Weg der Verenigde Naties tussen IJsselstein en Nieuwegein

De jongen fietst tegen drie uur 's middags vanuit school in IJsselstein naar huis in Nieuwegein. Als hij over de Europalaan fietst, merkt hij dat er drie jongens achter hem aanfietsen. Hij besteedt er verder geen aandacht aan. Hij steekt de trambaan over en slaat dan rechtsaf het fietspad op. Als hij op het fietspad naast de Weg der Verenigde Naties fietst, nog vr de brug over A2, halen de jongens hem in en dwingen hem tot stoppen.

STEEKWAPEN

En van de jongens haalt een steekwapen tevoorschijn en bedreigt hem daarmee. Ze eisen zijn telefoon. Dan komt een vrouw voorbij fietsen en zij heeft door wat er aan de hand is. Ook rijdt er op de weg naast het fietspad een vrachtwagen voorbij, de chauffeur ziet ook dat er iets aan de hand is en schreeuwt iets naar het groepje. De straatrovers laten het er dan bij zitten, springen op hun fiets en gaan er zonder buit vandoor richting IJsselstein.

SIGNALEMENT

Alledrie de verdachten hebben:
- lichtgetinte huidskleur
- 15 -16 jaar
- zwart stijl haar
- n verdachte: zwart vest
- alledrie reden ze op damesfiets

GETUIGEN

Het signalement is helaas wat summier. Daarom willen de politie ook nog heel graag in contact komen met de twee getuigen: de vrouw op de fiets en de vrachtwagenchauffeur. Waarschijnlijk reed hij in een gele vrachtwagen van de Jumbo en vrouw reed op een elektrische fiets. Uiteraard spreekt de politie ook graag met andere mensen die getuige zijn geweest van de beroving of de drie jongens misschien hebben zien fietsen in IJsselstein.

TIPS

Was u getuige van deze straatroof? Of weet u wie het zijn? Bel met al uw informatie naar de tiplijn: 0800 - 6070 of naar Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 5 december 2018
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld