RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Man neergeschoten in Kanaleneiland

1/2
UTRECHT - Een 24-jarige man uit Utrecht wordt voor een flat in Kanaleneiland neergeschoten als hij vier daders probeert tegen te houden in hun vlucht. Als hij op de grond ligt, gaan ze er snel vandoor.

Twee mannen zijn op 11 november 's avonds samen in een cafť in Kanaleneiland. Rond tien voor half acht wordt een van hen gebeld door zijn vriendin. Ze vertelt dat er meerdere jongemannen voor zijn flat staan. Ze belden beneden aan en willen in de centrale hal naar binnen. De vriendin vertrouwt het niet en vraagt of haar vriend naar huis komt.

KELDERBOX

De twee mannen rijden naar de flat aan Alexander de Grotelaan. De vriend van de vrouw loopt de centrale hal van de flat binnen en hoort gerommel in de kelderboxen. Als hij daar kijkt, ziet hij vier jongemannen via de buitendeur van de kelderboxen wegrennen.

SCHOTWOND

De vriend die nog buiten staat ziet de vier jongemannen uit de buitendeur van de kelderboxen komen en wil ze tegenhouden. Dan hoort hij plotseling een knal. De mannen hebben hem in zijn borst geschoten. De vier verdachten vluchten via een poortje in de richting van de Hannolaan. Het is onbekend hoe zij daarna verder zijn gevlucht.

MOTIEF

Zowel de neergeschoten man als de vriend hebben geen idee wat de aanleiding was van de schietpartij. Uit onderzoek is nog niet duidelijk geworden wat de vier bij de kelderboxen deden en of zij het bewust hadden gemunt op een van de twee. De gewonde man is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis.

SIGNALEMENTEN

Verdachte 1
- Jongeman
- Blanke huidskleur
- Vermoedelijk van Marokkaanse afkomst
- 1.70-1.80 meter
- Normaal tot atletisch gebouwd
- Zwarte jas met capuchon
- Een zwarte spijkerbroek

Verdachte 2:
- Jongeman
- Licht getinte huidskleur
- Slank postuur
- 1.75-1.80 meter
- zwarte Colmar jas aan met een rode capuchon, die hij over zijn hoofd had.
- Onder de capuchon droeg hij een zwart petje.

Verdachte 3:
- Jongeman
- Licht getinte huidskleur
- Fors postuur
- Rende opvallend waggelend
- Geheel donker gekleed.

Verdachte 4:
- Jongeman
- Licht getinte huidskleur
- Geheel donkere kleding

TIPS

Herkent u een van de vier verdachten uit het signalement, of heeft u iets verdachts zien gebeuren in de buurt van de Alexander Grotelaan 's avonds op 11 november? Laat het ons dan weten via de tiplijn: 0800-6070. Meld u liever niet uw naam, bel dan met Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Uitzending†12 december 2018
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Fragment uitzending


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld