RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Babbeltruc bij hoogbejaarde vrouw

1/3
UTRECHT - Een 90-jarige vrouw uit Utrecht is het slachtoffer geworden van twee nepagenten die met een smoes haar woning binnenkomen en vervolgens haar portemonnee stelen.

Op maandagavond 8 oktober rond 19.00 uur gaat de bel van het slachtoffer aan de Jan Overdijkstraat. Als ze haar voordeur open doet, staat er een vrouw die zegt dat ze namens haar kapper geld op komt halen.


NEPAGENTEN

Ze gelooft het verhaal niet en laat de vrouw niet binnen. Dan verschijnen er twee mannen die zeggen dat ze van de politie zijn. Maar de bejaarde vrouw gelooft ook hen niet. Ze vraagt hen dan naar hun legitimatie. De mannen hebben daar geen zin in en lopen haar zo voorbij de woning in. Even later komen ze weer naar buiten en dan verdwijnen ze, samen met de vrouw die aanbelde.


PORTEMONNEE

Als het slachtoffer terug naar binnen gaat, ziet ze dat haar portemonnee is verdwenen. Ze schakelt hulp in van een buurvrouw en de politie. Maar als haar pinpas geblokkeerd wordt, is er al 1250 euro mee gepind.


PINNER

De vrouw die pint met de pas van het slachtoffer staat op de bewakingsbeelden van de pinautomaat aan de Seinedreef in Utrecht.


Vrouw pint 1250 euro met de pas van het slachtoffer


SIGNALEMENT

- blanke tot lichtgetinte vrouw
- normaal postuur
- lang kastanjebruin haar
- donkere wenkbrauwen
- bruine ogen
- zwarte leren jas
- blauwe sjaal met zwarte opdruk
- zwarte broek
- witte sneakers
- grote zwarte tas


TIPS

Herkent u de pinnende vrouw? deze dievegge of heeft u iets verdachts zien gebeuren op 8 oktober aan de Jan Overdijkstraat in Utrecht? Neem dan contact op met de politie via: 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Uitzending 12 december 2018
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Fragment uitzending
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld