RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Nep-thuiszorgmedewerkers stelen pinpas van vrouw (91)

1/2
NIEUWEGEIN - Een 91-jarige vrouw uit Nieuwegein krijgt bezoek van twee vrouwen die zeggen dat ze van de thuiszorg zijn. Ze stelen haar pinpas en achterhalen de pincode. Vervolgens stelen ze 1000 euro van de rekening van het slachtoffer.


SMOES

Op zaterdagmiddag 20 oktober wordt er bij haar aangebeld. Als de hoogbejaarde vrouw de deur open doet, staan daar twee jonge vrouwen die zeggen dat ze van de thuiszorg zijn en komen controleren of er goed is schoongemaakt. De bewoonster vindt dat allemaal niet gek en laat ze binnen.


DIEFSTAL

De vrouwen doen alsof ze de woning grondig inspecteren, maar weten ongezien de pinpas van de bewoonster uit de portemonnee te stelen. Dan melden ze de vrouw dat de woning goed schoon is gemaakt, en ze vertrekken weer.


PINCODE

De hoogbejaarde vrouw krijgt vlak na het vertrek van de vrouwen een telefoontje. Iemand die zich voordoet als een bankmedwerker zegt dat de pinpas van vrouw is gevonden en zegt dat ze de pincode nodig om het een en ander te regelen. De vrouw geeft haar pincode.


PINNEN

Even later pinnen twee vrouwen 1000 euro van de rekening van het slachtoffer. Dat gebeurt bij een geldautomaat aan het Smaragdplein in Utrecht. Op de beelden daarvan zijn twee vrouwen te zien; hoogstwaarschijnlijk dezelfde vrouwen die eerder bij het slachtoffer thuis zijn geweest.


SIGNALEMENT

Verdachte 1
- blanke tot lichtgetinte huidskleur
- lang, blond haar, mogelijk geblondeerd
- normaal postuur, stevig achterwerk
- zwart leren jack
- spijkerbroek met een opvallend groen merklogo aan de achterkant
Zij droeg een pet met daarop de tekst: "my brand money, future billionaires".

Verdachte 2
- lichtgetinte huidskleur
- slank postuur
- donkere ogen
- zwarte hoofddoek

TIPS

Wie herkent deze laffe vrouwen die een 91-jarige dame in haar huis bestelen en vervolgens haar bankrekening plunderen? Met tips kunt u terecht bij de tiplijn: 0800 -6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.


Fragment uitzending


Uitzending 19 december 2018
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld