RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

39 zaken opgelost in 2018

1/2
PROVINCIE UTRECHT - 2018 was een succesvol jaar voor het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld. Er werden 149 zaken behandeld, met hulp van de kijker werden daarvan 39 opgelost. Dat zijn 6 opgeloste zaken meer dan in 2017.

fragment uitzending


JONGE DADERS

Het relatief grote aantal jonge verdachten viel dit jaar op. Op verzoek van het Openbaar Ministerie worden verdachten die vermoedelijk minderjarig zijn eerst onherkenbaar in beeld gebracht. Als ze zich niet melden of niet herkend zijn, worden ze later herkenbaar in beeld gebracht. Die tactiek werd onder meer met succes toegepast op twee jongens uit Amersfoort die een oude dame hadden beroofd. Een dag na de eerste beelden meldden ze zich.

MISHANDELING VEENENDAAL

"Eťn van de heftigste zaken dit jaar vond ik de mishandeling in Veenendaal,'' zegt presentator Sacharko Broere. ''Een man was zo hard geslagen dat hij een hersenbeschadiging opliep. Gelukkig is de dader gepakt, een man van 21 uit Veenendaal. Dat is natuurlijk mooi, maar het blijft vreselijk dat het slachtoffer voor altijd zijn reuk- en smaakvermogen kwijt is. ''

PARFUMDIEF

Goede bewakingsbeelden zijn niet altijd een garantie voor succes. In meerdere uitzendingen werd aandacht besteed aan een parfumdief in Nieuwegein. Broere; 'Voor zo'n winkeldiefstal heb je echt lef nodig. Wat zou het toch mooi zijn als zo'n man dat lef voor iets positiefs zou inzetten!' De man wordt nog steeds gezocht.


JUBILEUM

Bureau Hengeveld bestaat in 2018†15 jaar. Het programma is een samenwerking met de politie Midden-Nederland, het Openbaar Ministerie en RTV Utrecht onder het motto; "Boeven vangen doe je samen!"


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld