RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Vluchtende inbreker breekt been

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Drie inbrekers worden betrapt en vluchten een appartement uit. In paniek laten ze zich van een 6 meter hoge balustrade vallen. Daarbij breekt één van hen zijn been. Toch weten ze te ontkomen.

ALMERE

Het verhaal speelt zich af in Almere op donderdagmiddag 1 november. De bewoonster van het appartement heeft een eigen bedrijf in Utrecht. Dat is de reden dat de politie ook in de regio Utrecht op zoek is naar de daders.

De vrouw ontdekt dat er inbrekers in haar appartement zijn, als ze thuiskomt na een boodschap. Ze belt 112. Maar nog voordat de agenten ter plaatse zijn, zijn de inbrekers vertrokken.


HAAST

Ze hebben grote haast om weg te komen. Een buurvrouw ziet de mannen wegrennen over het dak dat tussen de flats zit. Via die weg komen ze bij de balustrade boven de Jumbo supermarkt.

VALLEN

Eén voor één laten ze zich van de balustrade van 6 meter hoogte vallen. Eén van hen komt verkeerd terecht en loopt een open beenbreuk op. Hij krabbelt overeind en steekt al hinkelend de busbaan over en weet te ontkomen.

HULP

Even later zien twee nietsvermoedende vrouwen een paar straten verderop de gewonde inbreker strompelen. Zij hebben geen idee wat de man op zijn geweten heeft en spreken hem aan. Ze zien dat het bot uit zijn rechteronderbeen steekt en zeggen dat hij naar het ziekenhuis moet. De man wil dat niet, maar omstanders blijven aandringen en uiteindelijk zet één van de vrouwen hem in haar auto en rijdt met hem naar het Flevoziekenhuis.

OPGEHAALD

Daar zet ze hem in een rolstoel. Dan stuurt hij haar weg. Ondanks alle pijn die hij echt wel moet hebben gehad zorgt hij ervoor dat iemand hem komt ophalen, nog voordat iemand van de eerste hulp naar hem heeft kunnen kijken. Waarschijnlijk is hij opgehaald door één van zijn kompanen.

HERKENNING

De politie sluit niet uit dat hij uiteindelijk toch in een ander ziekenhuis is beland om zijn breuk te laten behandelen. Het kan mensen in zijn omgeving zijn opgevallen dat hij na 1 november met zijn rechteronderbeen in het gips liep of misschien wel een tijdje in een ziekenhuis heeft verbleven.

SIGNALEMENTEN

Verdachte 1
- lichtgetinte huidskleur
- 1.75m
- normaal/stevig postuur
- donkere jas, licht logo, linkermouw
- blauwe spijkerbroek
- zwarte schoenen
- zwart petje

Verdachte 2 (de inbreker die zijn rechteronderbeen brak)
- lichtgetinte huidskleur
- 22 - 28 jaar
- 1.70m
- slank/normaal postuur
- zwart, opgeschoren haar
- zwarte jas, capuchon, licht logo, linkermouw
- lichtkleurige broek
- zwarte schoenen, Louis Vuitton
- zwart petje

Verdachte 3
- lichtgetinte huidskleur
- [ongeveer] 1.80m
- slank/normaal postuur
- zwarte jas, licht logo, linkermouw
- donkerkleurige broek
- zwarte schoenen


TIPS

Weet u wie de man met het gebroken been is of herkent u één van de andere twee inbrekers? Laat het weten en bel de tiplijn: 0800 - 6070 of bel met Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 9 januari 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld