RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Jongen (16) met geweld beroofd van zijn jas

1/2
VEENENDAAL - Een 16-jarige jongen stuit op donderdagmiddag 27 december in het cenrum van Veenendaal op een groep van vijf jongens. Ze dwingen hem met geweld om zijn jas af te geven.

ACHTERSTRAATJE

Het slachtoffer rijdt op zijn scooter richting de Hoogstraat in Veenendaal. Omdat het een winkelgebied is, stapt hij af en loopt hij met de scooter aan de hand het Achterstraatje in.

INTIMIDEREND

Een groep van vijf jongens komt hem tegemoet lopen. Eén van hen zegt op een intimiderende toon dat hij zijn scooter moet neerzetten. Dat doet hij en dan krijgt hij direct een harde klap in zijn gezicht. Hij moet van de jongens z'n jas uittrekken. Dat weigert hij, waarop hij nóg een aantal klappen krijgt. De jongens trekken hem dan zijn jas uit.

BONI

Eén van de jongens gaat naar de Boni supermarkt om een plastic tas te halen. Als hij terug is, gaat de jas in de tas en de jongens wandelen rustig weg richting de Nieuweweg.


PARAJUMPER

Het gaat om een zwarte jas van het merk Parajumper ter waarde van 650 euro.

SIGNALEMENT

Uit de opmerkingen die de jongens maakten, valt op te maken dat ze uit Veenendaal komen of in ieder geval goed bekend zijn in de stad.

Van de jongen die het slachtoffer aansprak en de eerste klap uitdeelde, is het volgende signalement:
- lichtgetinte huidskleur
- 18 jaar
- 1.90m
- dun postuur
- zwart haar
- zwarte jas, capuchon (over zijn hoofd)

De jongen die op pad werd gestuurd om een plastic tas te halen, was beduidend kleiner én jonger dan de rest.


TIPS

Heeft u iets gezien van deze beroving op donderdag 27 december? Het kan opgevallen zijn dat er in het Achterstraatje een groepje jongens stond, van wie er één geen jas droeg, terwijl het best koud was. Alle informatie om ze te vinden is welkom, geef het door via de tiplijn: 0800 - 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.


Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 16 januari 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld