RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Stoeptegel door ruit van politieauto

1/2
SOEST - Twee agenten rijden afgelopen oudejaarsavond in een politieauto over de Smitsweg in Soest. Als ze een groep van zo'n twintig tot dertig jongeren passeren, vliegt er opeens een stuk stoeptegel door de ruit van het bijrijdersportier.

LEVENSGEVAARLIJK

De steen met een grootte van ongeveer tien bij tien centimeter vliegt rakelings langs het gezicht van de bijrijder en raakt de arm van de bestuurder. Het had heel anders kunnen aflopen als de steen het hoofd van één van de twee had geraakt.

POGING DOODSLAG

Vanwege de dreigende situatie besluiten ze niet te stoppen maar door te rijden naar het bureau. De agenten hebben aangifte gedaan van poging tot doodslag.


GETUIGEN

Op de plek waar het gebeurde stond een groep van zo'n twintig tot dertig jongeren. De politie gaat ervan uit dat één van hen de steen gegooid heeft en doet een dringend beroep op de jongeren die daar stonden om zich te melden en te vertellen wie de steen gegooid heeft. Misschien beseft de gooier zelf inmiddels ook dat zijn actie levensgevaarlijk was. Deze persoon doet er verstandig aan om zichzelf te melden.


TIPS

Informatie die kan helpen de gooier van de steen te vinden, is welkom bij de tiplijn: 0800 - 6070 en als u dat liever anoniem doet, belt u met Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.


Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 23 januari 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld