RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Oplichters stelen geld van echtpaar in De Meern

DE MEERN - UPDATE 18 APRIL: De politie heeft een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden als verdachte. Deze aanhouding kon worden verricht dankzij 4 tips van kijkers. Dank voor het meedenken! De man zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor de rechter.

Een man en vrouw weten in De Meern met een smoes de pinpas én code te bemachtigen van een echtpaar. Vervolgens pinnen ze 250 euro van hun rekening.


REGIOTAXI

De man van het echtpaar krijgt op een middag eind november een telefoontje van iemand die zegt dat hij van Regiotaxi is. Gezegd wordt dat er te veel geld van hun rekening is afgeschreven. De man, die inderdaad regelmatig gebruik maakt van de Regiotaxi, vindt het een raar verhaal, waarop de man aan de telefoon voorstelt dat hij even langskomt.


PINPAS

Nog geen kwartier later staan er een man én een vrouw voor de deur. De bewoner laat ze binnen. De man hangt een heel verhaal op dat er iets is veranderd in het betalingssysteem. De vrouw die bij hem is weet de bewoner zo ver te krijgen dat hij zijn pinpas aan haar geeft én dat hij zijn pincode in haar telefoon toetst. Want dan hebben ze zogenaamd alle gegevens om het teveel betaalde geld weer terug te storten, zo luidt de smoes. Daarna vertrekken ze.


PINAUTOMAAT

Eerst maken ze snel geld over van de spaar- naar de betaalrekening en vervolgens verschijnt de man bij de pinautomaat aan het Mereveldplein in De Meern. Daar pint hij 250 euro van de rekening van de slachtoffers. Ondertussen ontdekt het slachtoffer wat er gebeurd is en laat de bankpas blokkeren.


TIPS

Deze oplichter en zijn vrouwelijke kompaan hebben deze truc waarschijnlijk vaker uitgehaald. Help mee deze oplichters te vinden en te voorkomen dat ze doorgaan met hun praktijken. Weet u wie het zijn? Bel dan met de tiplijn: 0800 - 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.


Uitzending 30 januari 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld