RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Vrouw (76) overvallen in woning

1/3
AMERSFOORT - Een 76-jarige bewoonster van de Van Ghentstraat in Amersfoort is 's avond altijd voorzichtig als de deurbel gaat. Toch werd ze op donderdagavond 8 november op een brute manier overvallen.

Die avond gaat rond 18.30 uur de deurbel. Ze doet niet open, maar vraagt door het gat van de brievenbus wie er is. Er staat een jongen voor de deur die zegt dat hij naar iemand op zoek is en vraagt of ze hem kan helpen. Dan doet ze deur open.


GESLAGEN

Meteen stormen er drie andere jongens binnen. Ze duwen haar tegen de grond. Ze schreeuwt om hulp, waarop twee van de overvallers haar mond dichtdrukken en haar slaan en schoppen. De derde persoon gaat naar boven en doorzoekt daar een kast. Als hij weer naar beneden komt, rennen ze met zijn allen de woning weer uit.


Het slachtoffer is in paniek en rent al schreeuwend om hulp de straat op. Buren bellen 112 en de politie komt ter plaatse.


GETUIGEN

Meteen na de overval ziet een getuige die over de Van Galenstraat loopt, vier jongens uit het steegje vanachter de woningen aan de Van Ghentstraat komen rennen. Waarschijnlijk zijn dit de drie overvallers en de jongen die bij het slachtoffer aanbelde. Ze gaan linksaf richting de Van Brakelstraat.


 Steegje achter de woningen aan de Van Ghentstraat Steegje achter de woningen aan de Van Ghentstraat | Foto: RTV Utrecht

BUIT

Wat de daders buit hebben gemaakt is niet helemaal duidelijk. Uit de doorzochte kast zijn vermoedelijk sieraden gestolen.


SIGNALEMENT

De jongens waren allemaal zo rond de 16-17 jaar en hebben een lichtgetinte huidskleur en zwart haar. De lengtes variëren tussen de 1.60 en de 1.85. Ze droegen voornamelijk zwarte kleding. Eén droeg een zwart Adidas trainingspak en één had een zwarte jas van The North Face aan.


TIPS

Weet u wie er achter deze overval zitten? Geef het dan meteen door via de tiplijn: 0800 - 6070 of met Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 6 februari 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld