RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Man beroofd door vage kennis.

ZEIST - UPDATE  25 FEBRUARI: De politie heeft een man van 29 uit Rotterdam aangehouden.

Een 26-jarige man ontmoet op zaterdagmiddag 6 oktober een vage bekende in Nieuwegein. Deze bekende biedt hem een lift aan. De man stapt in, maar wordt even later beroofd.


NIEUWEGEIN

Het slachtoffer heeft die dag zijn auto naar een garage gebracht in Nieuwegein en wil met de bus naar Zeist. Als hij vanaf de Zeelandhaven naar de bushalte loopt, komt er een man aanrijden in een lichtgrijze Opel Astra. Het blijkt een oude bekende te zijn. Hij kent de man van vroeger. Die biedt hem een lift aan naar Zeist, waar hij heen moet.


ZEIST

Ze rijden naar Park Hoog Beek en Royen, waar de sfeer omslaat. HIj stopt de auto en hij vergrendelt alle deuren. Hij geeft het slachtoffer een aantal klappen, haalt een stroomstootwapen tevoorschijn en bedreigt het slachtoffer daarmee. Die moet zijn geld en bankpasje afgeven en dwingt hem ook om zijn pincode te noemen.


PINNEN

De man gaat pinnen met de pas van het slachtoffer. En daar is hij vastgelegd door de bewakingscamera van de pinautomaat aan de 2e Hogeweg in Zeist. Hij dwingt het slachtoffer om achterin de auto te gaan zitten. Het is een driedeursauto, dus dan is het lastiger voor het slachtoffer om uit te stappen en te vluchten, wanneer de ander gaat pinnen. Hij dwingt hem om in de auto te blijven en dreigt zijn familie iets aan te doen als hij vlucht. Het slachtoffer besluit toch te vluchten. Terwijl de man staat te pinnen, stapt hij uit de auto en rent hij weg.


OPEL ASTRA

Hij rijdt in een lichtgrijze Opel Astra, model 1999 - 2003. Opvallend is dat het glas van de rechter buitenspiegel ontbreekt. De linker buitenspiegel zit vastgetapet met duct tape. Verder hangt de hemelbekleding los en de auto heeft plastic wieldoppen met het Opel-logo.


TIPS

Wie weet meer over deze man die rondrijdt in een wat ouder model Opel Astra met kapotte en vastgetapete buitenspiegels? Heeft u informatie over hem? Geef het dan nu door via de opsporingstiplijn 0800 - 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Uitzending 13 februari 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld