RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Man sticht brand bij café 't Fust in Vianen

1/3
VIANEN - De politie zoekt de man die in de nacht van 14 op 15 januari brand stichtte bij café 't Fust aan de Voorstraat in Vianen. Hij goot een brandbare vloeistof door de brievenbus en stak dat in brand.

De man is te zien op bewakingsbeelden van het café. Hij haalt een fles uit zijn tas en giet een vloeistof in de brievenbus. Hij steek het in brand en dan is een grote explosie te zien en te horen.


Man sticht brand bij café 't Fust.


ALARM

Door de klap gaat het inbraakalarm af. De alarmcentrale belt de eigenaar. Die ziet op de bewakingsbeelden op zijn telefoon dat de boel in brand staat en belt 112.


BRANDWEER

De brandweer is snel ter plaatse en blust de brand. Ook worden de bewoners van de appartementen boven het café in veiligheid gebracht.


SIGNALEMENT

- slank/normaal postuur
- donkere kleding (door het nachtbeeld zijn de kleuren van de bewakingscamera vertekend)
- donkere jas, logo op linker bovenarm
- grote schoudertas


GETUIGEN

De politie wil iedereen spreken die kan helpen de dader te vinden, maar is ook op zoek naar een aantal specifieke getuigen. Om iets voor 03.30 uur, kwamen drie personen een restaurant tegenover het café uitlopen. Eén van hen ontgrendelt een auto op afstand, de mannen lopen het beeld uit, waarschijnlijk naar de auto en even later rijdt een donkere auto weg, richting de Lekpoort.
En een minuut of 6 later rijdt een lichtkleurige auto door de Voorstraat en slaat rechtsaf de Langendijk op. Deze mensen worden verzocht contact op te nemen met de politie.


TIPS

Wie is de man die via de brievenbus brand sticht bij café 't Fust in Vianen en voor veel paniek en schade zorgt. Heeft u informatie? Deel dat dan met de politie via telefoonnummer 0800 - 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.


Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 13 februari 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld