RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Man sticht brand bij café 't Fust in Vianen


VIANEN - Het is ruim een jaar geleden dat een nog onbekende man brand stichtte bij café 't Fust in Vianen. De politie is nog steeds op zoek naar de dader en hoopt op tips van kijkers van Bureau Hengeveld.

Op bewakingsbeelden is te zien dat in de nacht van 14 op 15 januari 2019 een onbekende man een brandbare vloeistof door de brievenbus giet en in brand steekt. Meteen daarna is een grote explosie te zien en te horen.


Man sticht brand bij café 't Fust.


ALARM
Door de klap gaat het inbraakalarm af. De alarmcentrale belt de eigenaar. Die ziet op de bewakingsbeelden op zijn telefoon dat de boel in brand staat en belt 112.


BRANDWEER
De brandweer is snel ter plaatse en blust de brand. Ook worden de bewoners van de appartementen boven het café in veiligheid gebracht.


SIGNALEMENT
- slank/normaal postuur
- donkere kleding (door het nachtbeeld zijn de kleuren van de bewakingscamera vertekend)
- donkere jas, logo op linker bovenarm
- grote schoudertas


LEVENSGEVAARLIJK
De politie hoopt dat er mensen zijn die vorig jaar hun informatie niet met de recherche konden delen, maar dat nu wél willen. Het was een levensgevaarlijke brand, die voor de bewoners van appartementen boven het café anders had kunnen aflopen. Daarom is het belangrijk dat mensen niet met hun informatie blijven rondlopen, maar ermee naar de politie stappen.

GETUIGEN
Om iets voor 03.30 uur, kwamen drie personen een restaurant tegenover het café uitlopen. Eén van hen ontgrendelt een auto op afstand, de mannen lopen het beeld uit, waarschijnlijk naar de auto en even later rijdt een donkere auto weg, richting de Lekpoort.
En een minuut of 6 later rijdt een lichtkleurige auto door de Voorstraat en slaat rechtsaf de Langendijk op. Deze mensen worden verzocht contact op te nemen met de politie.


TIPS
Wie is de man die via de brievenbus brand sticht bij café 't Fust in Vianen en voor veel paniek en schade zorgt. Heeft u informatie? Deel dat dan met de politie via telefoonnummer 0800 - 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.


Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 13 februari 2019 & 25 januari 2020
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -