RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Utrechtse inbrekers roven scholen leeg

PROVINCIE UTRECHT - UPDATE 13 MAART: Er zijnátientallen tips binnengekomen, waarbij ook veel namen zijn genoemd. Het rechercheteam denkt nu voldoende info te hebben om het onderzoek succesvol voort te zetten.


Een bende inbrekers die waarschijnlijk uit Utrecht komt, heeft afgelopen zomer een strooptocht gehouden langs middelbare scholen in de provincies Gelderland en Brabant. De mannenástalen honderden iPads, laptops en computers.


SCHOONMAAK

De inbrekers, die steeds in wisselende samenstelling opereerden, gingen zeer brutaal te werk. Terwijl medewerkers van de scholen bezig waren met allerlei schoonmaak- en opruimwerkzaamheden, liepen ze de gebouwen binnen en namenázonder blikken of blozen computerapparatuur mee.


BEWAKINGSBEELDEN

Op bewakingsbeelden zijn de daders te zien bij scholen in Apeldoorn, Velp, Arnhem en Ermelo.

BUIT

In Apeldoorn namen ze een kar met 15 computers mee. In Velp verdwenen 22 laptops. In Arnhem verdwenen 27 laptops. De grootste klapper maakten ze in Ermelo; 180 iPads, 7 Macbooks en 31 Dell computers. Alleen aládeze laatste buit heeft een waarde van ruim 60.000 euro.

UTRECHT

De politie doet uitgebreid onderzoek naar de diefstallen en heeft redenen om aan te nemen dat deze bende uit Utrecht komt. Een aantal van de gestolen Ipads is op een site aangeboden. De mensen die ze aanboden vanuit Den Bosch vertelden dat ze de Ipads hadden gekocht van een man die ze niet kenden in Utrecht.


TIPS

Weet u wie er achter deze inbraken zit? Of heeft u informatie die de politie kan helpen om de daders te vinden? Twijfel dan niet en bel de tiplijn: 0800 - 6070 of bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Uitzending 20 februari 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld