RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Vrouwen plunderen rekening van bejaarde vrouw

1/6
PROVINCIE UTRECHT - In heel het land is de politie op zoek naar een groep vrouwen die in het Brabantse Moergestel een babbeltruc hebben uitgehaald bij een hoogbejaarde vrouw. Met een smoes wisten ze haar pinpas te stelen en haar code te achterhalen en pinden door heel het land enkele tienduizenden euro's van haar rekening. Ook in onze regio is er gepind met de pas van de vrouw.


Het slachtoffer is een vrouw van bijna 90 jaar. Begin december komt een vrouw bij haar aan de deur die met een smoes weet binnen te komen. Ze steelt de pinpas uit de portemonnee van de bewoonster en vertrekt dan. Pas een week later ontdekt het slachtoffer dat haar pas is verdwenen.

TIENDUIZENDEN EURO'S

In die week hebben meerdere vrouwen op diverse plekken in het land voor enkele tienduizenden euro's van haar rekening gehaald. 


 Pinnende  vrouw in Nieuwegein. Pinnende vrouw in Nieuwegein. | Foto: Politie Vrouwen doen boodschappen bij Albert Heijn in Eindhoven en betalen met de gestolen pas. Vrouwen doen boodschappen bij Albert Heijn in Eindhoven en betalen met de gestolen pas. | Foto: Politie Deze vrouw koopt veel spullen bij een sportwinkel in Eindhoven en betaalt met de pinpas van het slachtoffer. Deze vrouw koopt veel spullen bij een sportwinkel in Eindhoven en betaalt met de pinpas van het slachtoffer. | Foto: Politie Drie verdachten kopen kleding bij een winkel in Arnhem en rekenen af met de pinpas van het slachtoffer. Drie verdachten kopen kleding bij een winkel in Arnhem en rekenen af met de pinpas van het slachtoffer. | Foto: Politie

TIPS

Dit zijn maar een paar van de transacties, waarop de pinnende vrouwen goed te zien zijn. Herkent u één of meer van deze vrouwen? Twijfel niet en bel de tiplijn 0800 - 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 20 februari & 6 maart 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld