RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Jonge Syrische vluchteling mishandeld en gediscrimineerd

UTRECHT - UPDATE 21 FEBRUARI: De namen van de verdachten zijn inmiddels bekend. De mannen worden binnenkort verhoord.

Een 16-jarige Syrische jongen gaat op zaterdagavond 19 januari met de bus naar het centrum van Utrecht. Als hij is uitgestapt op de Sint Jacobstraat, komt hij een groep van vier mannen tegen. Ze schelden hem uit en slaan hem in elkaar.

MISHANDELING

De mannen komen aanlopen vanuit het centrum. Op de hoek van de Sint Jacobstraat en de Lange Koestraat passeren het slachtoffer en de mannen elkaar. Eén van de mannen scheldt hem uit voor 'kankervluchteling'. De jongen vraagt waarom hij hem uitscheldt. Vervolgens slaat één van de mannen hem in elkaar. Zelfs als hij op de grond ligt, krijgt hij nog een aantal klappen en een knietje in zijn gezicht. Als hij weer overeind gekrabbeld is, komt de agressiefste man weer op hem af en trapt hem in het gezicht.


DISCRIMINATIE

Het feit dat deze mannen hem uit het niets discrimineren, steekt het slachtoffer en zijn familie. Het gezin woont nu twee jaar in Nederland en doet erg haar best om te integreren.

BEWAKINGSBEELDEN

De daders zijn goed te zien op bewakingsbeelden van de FEBO in het centrum van de stad. Inmiddels is van twee mannen de identiteit bekend. De andere twee worden nog gezocht.


TIPS

Herkent u de mannen op de bewakingsbeelden? Weet u wie dit zijn? Twijfel dan niet en bel de tiplijn: 0800 - 6070, blijft u liever anoniem, bijvoorbeeld omdat u de mannen kent? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.


Uitzending 20 februari 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld