RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Zware mishandeling Amersfoort

AMERSFOORT - UPDATE 13 MAART: De advocaat van de man heeft zich gemeld op het politebureau in Amersfoort. De politie kent nu dus de identiteit van de verdachte.

Een woordenwisseling tussen twee groepjes mannen in de binnenstad loopt uit op een vechtpartij waarbij iemand het ziekenhuis in wordt geslagen.

STAPPEN

Kerstavond 2018 gaat een groepje vrienden uit de Gelderse gemeente Barneveld een avondje stappen in het centrum van Amersfoort. Ze bezoeken meerdere cafés en genieten van de nodige drankjes. Rond 02.15 uur gaan de vrienden op huis aan, maar niet voordat er nog wat wordt gegeten.

SNACKBAR

Ze gaan naar een snackbar in de Peperstraat. Daar ontstaat een woordenwisseling met drie andere mannen. Buiten ontstaat een handgemeen. Eén van de vrienden wordt hard in z'n gezicht geslagen.

LANGESTRAAT

Verderop in de Langestraat escaleert de ruzie. Eén van de vrienden krijgt een harde klap in het gezicht, valt op zijn achterhoofd en raakt buiten bewustzijn. Een andere vriend krijgt een vuistslag van achteren en raakt ook even buiten westen. De groep van 3 agressieve mannen gaat ervandoor, de vrienden wachten op een ambulance.

ZIEKENHUIS

De man die met z'n achterhoofd op de grond terecht kwam bleek in het ziekenhuis een gat in zijn hoofd te hebben, een gebroken neus en een hersenkneuzing. Hij heeft beide kerstdagen in het ziekenhuis gelegen ter observatie.

TIPS?

Bel met informatie de tiplijn op 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Uitzending 27 februari 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld