RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Cold case moord Richard Houtveen

1/3
NIEUWEGEIN - Dankzij nieuwe informatie is het onderzoek naar de dood van de 25-jarige Richard Houtveen heropend. Jarenlang ging de politie uit van een uit de hand gelopen straatruzie, maar nu houdt ze er ook rekening mee dat Houtveen wél het doelwit was van het steekincident. Na de finale van het WK voetbal, op zondag 11 juli 2010, werd Richard in het centrum van Nieuwegein neergestoken.

HART

Die bewuste avond belandde Houtveen samen met een vriendengroep in een straatruzie vlakbij de parkeergarage van City Plaza. Tijdens deze ruzie benaderde ook een onbekende man de groep, met wie een woordenwisseling ontstond.

Om te voorkomen dat het zou escaleren, werd Richard meegenomen door zijn vriendin. Dat was echter te laat; zo'n dertig meter verderop zakte Richard Houtveen in elkaar. Hij bleek in zijn hart te zijn gestoken en overleed later in het ziekenhuis. De dader is nog altijd spoorloos.

Opsporing Verzocht maakte een reconstructie van de avond waarop Richard Houtveen om het leven kwam


HEROPENING

Op basis van nieuwe informatie is het scenario mogelijk dat het steekincident niet is ontstaan uit een spontane straatruzie, maar dat de dader het doelbewust op Richard Houtveen had voorzien. Om nog meer duidelijkheid te krijgen, wil de politie graag meer horen over het leven van Richard Houtveen en met name over eventuele problemen of ruzies die hij vlak voor zijn dood had.

De hoofdofficier van justitie in Utrecht loofde eerder een beloning uit van 20.000 euro voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak. Die beloning geldt nog steeds.

Uitzending 27 februari & 10 juli 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Fragment uitzending


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld