RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Snapchat-date eindigt in een beroving

1/3
MAARSSEN - Een 18-jarige man uit Zeist maakt half januari een afspraakje met een meisje dat hij via snapchat heeft leren kennen. Ze spreken af op een parkeerplaats in Maarssen. Als hij aankomt stuurt hij haar een bericht dat hij er is. Maar het afspraakje loopt niet zoals hij had gehoopt; hij wordt namelijk beroofd door een groep mannen.


Het afspraakje vindt plaats op dinsdagavond 15 januari. De twee hebben rond 21.00 uur afgesproken op het parkeerterrein van de tennisvereniging in Reigerskamp.


BEROVING

Als hij aankomt op de afgesproken plek, stuurt hij het meisje een berichtje en even later komt ze aanlopen. Maar dan komen er ook drie mannen aanlopen. Eén van hen grijpt hem vast, een ander bedreigt hem met een mes en iemand doet een plastic tas over zijn hoofd. Hij voelt dat zijn kleding wordt doorzocht. Ze pakken zijn geld en zijn horloge af en verdwijnen.


MEISJE

Het meisje is spoorloos verdwenen en heeft hem geblokkeerd op snapchat. Via Burgernet wordt de identiteit van het meisje achterhaald. Zij is inmiddels aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de beroving.


VERDACHTEN

De daders zijn tussen de 18 en 20 jaar oud met een normaal postuur. De lengtes lopen uiteen van 1.70m tot 1.85m. Twee van hen hadden hun gezicht bedekt, van één van hen is duidelijk dat hij een lichtgetinte huidskleur heeft. Twee droegen een zwarte jas met capuchon en één een donkergroene lange jas met capuchon. Ze spraken met een Noord-Afrikaans accent. Eén van hen had een vrij zware stem.


AUTO

Het slachtoffer springt meteen in zijn auto en rijdt weg en ziet dan voor zich een witte Opel Corsa of Opel Astra rijden. Dat zóu de auto van de verdachten kunnen zijn, maar ook evengoed een toevallige passant.


GETUIGEN

Op het moment dat het slachtoffer aankwam op de parkeerplaats, stonden drie mannen bij een geparkeerde zwarte Volkswagen Golf 7. De politie wil deze mannen graag spreken als getuigen.


BUIT

De daders hebben meer dan honderd euro contant geld en een horloge buitgemaakt. Het gaat om een - waarschijnlijk een replica - goudkleurig horloge van het merk Audemars Piguet type Royal Oak.


 Horloge van het slachtoffer Horloge van het slachtoffer | Foto: Politie Midden-Nederland

ANDERE SLACHTOFFERS

De politie gaat ervanuit dat de daders deze truc vaker hebben toegepast. Ze lokken een slachtoffer met een afspraakje via bijvoorbeeld snapchat naar een afgelegen lokatie en beroven hem dan. Mensen die iets soortgelijks hebben meegemaakt, worden verzocht dit bij de politie te melden.


TIPS

Bent u getuige geweest van deze beroving, heeft u iets soortgelijks meegemaakt óf weet u wie er achter deze snapchat-berovingen zit? Pak dan de telefoon en bel de tiplijn: 0800 - 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.


Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 6 maart 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld