RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Grote parfumbuit bij overval op distributiecentrum

1/5
MIJDRECHT - Vijf mannen plegen zondagnacht 16 december een overval op een groot distributiecentrum in Mijdrecht. Na het vastbinden van de beveiliger slaan ze hun slag en stelen ze voor maar liefst 172.000 euro aan flessen parfum.

INDUSTRIEWEG

Kort na 3:00 uur breken drie mannen in bij een distributiecentrum aan de Industrieweg in Mijdrecht. Hier ligt voor tonnen aan winkelvoorraad opgeslagen die dagelijks over verschillende warenhuizen wordt verspreid.

 Distributiecentrum aan de Industrieweg in Mijdrecht Distributiecentrum aan de Industrieweg in Mijdrecht | Foto: Politie Midden-Nederland

VUURWAPEN

Ze sluipen vrij soepeltjes naar binnen. Onder dreiging van een vuurwapen worden de twee beveiligingsmedewerkers, die op dat moment aan het werk zijn, meegenomen naar het magazijn. Hier worden zij vastgebonden en in de gaten gehouden.

MERCEDES

Nadat verschillende kasten zijn opengebroken en ze de buit binnen hebben, arriveert er een witte Mercedes bus. Zodra deze op zijn plek staat, sluit de bijrijder het hek en wordt er een lading parfum ingeladen. De mannen zijn dus in totaal met zijn vijven. Voordat ze vluchten laden ze snel nog een tweede lading in.

 De overvallers maakten gebruik van een Mercedes bus De overvallers maakten gebruik van een Mercedes bus | Foto: Politie Midden-Nederland

KENTEKENPLATEN

Het busje dat bij deze overval is gebruikt, is een witte dubbel verlengde Mercedes Sprinter. Vermoedelijk zijn ze op de nacht van de overval vanuit Almere of Amsterdam vertrokken en rijden ze rond met een gestolen kenteken. De politie denkt dat de nummerplaat in Amsterdam-Osdorp is gestolen. Overigens is de bus zelf nog niet terecht. Mogelijk is het busje door de daders gehuurd.

SIGNALEMENT

De daders hebben hun best gedaan om onherkenbaar te blijven. Kijkt u nog eens goed naar de beelden. Weet u wie er achter deze overval zitten? Wat wel bekend is, is dat de overvallers spraken met een Noord-Afrikaans accent.

Overvallers in het distibutiecentrum


TIPS

Herkent u de mannen van de beelden of heeft u informatie die de politie kan helpen om de daders te vinden? Twijfel dan niet en bel de tiplijn: 0800 - 6070 of bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000. Ook met een vermoeden kunt u de politie verder helpen.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 13 maart 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld