RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Man uit Zeist zwaar mishandeld door ene 'Yassin'

1/3
UTRECHT - Een 31-jarige man uit Zeist is op Nieuwjaarsdag zwaar mishandeld in Utrecht Overvecht. Vier mannen takelen hem uit het niets toe. Ze gaan er uiteindelijk met zijn gouden ketting en zegelring vandoor.


OUD & NIEUW
De man heeft oud & nieuw gevierd in Utrecht als hij rond 07:45 uur door Hoog Catharijne loopt. Hij is onderweg naar huis. Hij raakt aan de praat met een man die zich 'Yassin' noemt. Het klikt tussen de twee en samen lopen ze Hoog Catharijne uit, richting de Van Lieflandlaan in de wijk Tuindorp.


OVERVECHT

Daar aangekomen stappen ze op de matgroene scooter van Yassin en rijden ze naar de wijk Overvecht. Ze hangen wat rond tot Yassin op een goed moment weer vertrekt. De Zeistenaar blijft dan achter. Hij is niet zo bekend in Utrecht en zoekt op Google Maps de dichtstbijzijnde bushalte. Maar nog voordat hij de halte weet te bereiken wordt hij plotseling aangevallen.


 Het slachtoffer is mishandeld en beroofd in het plantsoen aan de Van Brammendreef. Het slachtoffer is mishandeld en beroofd in het plantsoen aan de Van Brammendreef. | Foto: Politie Midden-Nederland

AANGEVALLEN

Hij wordt plotseling door twee mannen geslagen. Dan komt er een derde man bij die hem in zijn rug duwt. De vierde persoon die zich meldt is, tot grote verbazing van het slachtoffer, Yassin. Die komt met een slagwapen op hem af en slaat hem in zijn gezicht. Hierdoor vliegen er een aantal tanden uit zijn mond. Hij valt en is even buiten bewustzijn.


BUIT

Wanneer het slachtoffer weer bij zinnen is, merkt hij dat hij is beroofd. De mannen hebben zijn gouden ketting en zegelring meegenomen. Als hij de bus instapt ziet de chauffeur hoe erg hij gewond is. De chauffeur belt de politie en ambulance. Uiteindelijk blijkt hij flinke verwondingen te hebben: een gebroken neus, een hersenschudding en hij mist een aantal tanden.


SIGNALEMENT

Verdachte 1 'Yassin'
- lichtgetinte huidskleur
- 20 - 25 jaar
- 1.75m
- zwart haar, zijkanten opgeschoren, bovenop krullen
- donker, vlassig snorretje

Verdachte 2
Eén van de twee die het slachtoffer als eerste aanviel
- lichtgetinte huidskleur
- 30 jaar of ouder
- breed postuur
- ongeveer 1.70m
- zwart, kort haar, wax naar achteren gekamd
- donkere kleding netjes gekleed

Verdachte 3
de andere man die hem aanviel
- lichtgetinte huidskleur
- 25 - 30 jaar
- 1.85m
- smal postuur
- zwart, kort haar, wax
- nette, donkere kleding

Verdachte 4
degene die hem in zijn rug duwde
- lichtgetinte huidskleur
- 20 - 25 jaar
- smal postuur
- donker, vlassig snorretje
- zwart, kort haar, wax
- trainingspak Paris Saint-Germain


TIPS

Weet u wie er achter deze mishandeling zitten? Of heeft u informatie die de politie kan helpen om de daders te vinden? Twijfel dan niet en bel de tiplijn: 0800 - 6070 of bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.


Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 24 juli & 20 maart 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld