RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Politie zoekt getuigen van dodelijk schietincident in tram

1/2
UTRECHT - De politie is op zoek naar getuigen die in of rondom de tram waren op het moment van het dodelijke schietincident, afgelopen maandag.

De politie heeft al veel getuigen gesproken, maar vermoedelijk nog niet iedereen die in de tram zat toen de schutter het vuur opende. Die mensen wordt gevraagd zich te melden. Ook getuigen buiten de tram die nog niet met de politie hebben gesproken, wordt gevraagd dat alsnog te doen. Ook al denkt u niets nieuws te kunnen vertellen, de politie spreekt u graag.

ONDERZOEK

Door de snelle opsporing kon maandag al een hoofdverdachte worden aangehouden. De man van 37 uit Utrecht zit in volledige beperking en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. De politie doet vooralsnog geen mededelingen over wat hij al dan niet verklaart tijdens de verhoren. In de gesprekken die met hem gevoerd worden, gaat het vooral over het motief.

VERDACHTEN

Twee andere mannen die maandag zijn aangehouden, zijn inmiddels weer vrijgelaten. Zij zijn geen verdachten meer. Dinsdagmiddag heeft de politie een nieuwe verdachte aangehouden; een 40-jarige man uit Utrecht.

TIPS

Zat u in de tram, weet u meer over bijvoorbeeld het mogelijke motief, of heeft u andere informatie die de politie kan helpen? Twijfel dan niet en bel de tiplijn: 0800 - 6070 of bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000

Fragment uitzending Bureau Hengeveld.


Uitzending 20 maart 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld