RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Gewelddadige woningoverval in Bilthoven

1/4
BILTHOVEN - Een man en zijn vriendin worden maandagavond 18 maart bruut overvallen in hun huis aan de Rembrandtlaan in Bilthoven. Twee mannen dringen de woning binnen, mishandelen de bewoners en binden ze vast.


MISHANDELD

Het gebeurt rond 20:30 uur. Het is donker en rustig in de straat. Terwijl de bewoners nietsvermoedend in hun woning zijn, lopen twee mannen met bivakmuts de oprijlaan op. De mannen kloppen aan bij de voordeur. De bewoner doet open en nog voordat hij ook maar iets kan zeggen wordt hij door de twee mannen ruw opzij geduwd. Hij raakt flink gewond. Zijn vriendin komt op het rumoer af en ook zij wordt mishandeld door de mannen.

VASTGEBONDEN

De overvallers binden hen vast en nemen een uur de tijd om het huis te doorzoeken. Ze maken sieraden en contant geld buit. Het is ongeveer 21:30 uur als de twee weer verdwijnen. Het kost de bewoners dan nog een kwartier om zichzelf te bevrijden. Als ze eenmaal los zijn, slaan ze alarm. Meerdere politie-eenheden gaan op de melding af, maar helaas worden de overvallers niet aangetroffen.

GETUIGEN

Agenten spreken bij de fietstunnel van station Bilthoven met getuigen. Zij hebben kort daarvoor een donkere scooter voorbij zien rijden, met twee opzittende. Opvallend was dat ze een bivakmuts droegen ťn dat ťťn van hen een rood/gele DHL-jas droeg. De getuigen verklaren dat de scooter kwam uit de richting van de Soestdijkseweg-Noord en wegreed richting de Soestdijkseweg-Zuid.

SCOOTER

Twee dagen later komt er een melding vanaf de Amersfoortseweg in Bosch en Duin. Iemand heeft hier op de Amersfoortseweg een zwarte Vespa Sprint scooter aangetroffen, precies dezelfde als die de getuigen bij de fietstunnel in Bilthoven hadden zien rijden. Uit nader onderzoek blijkt dat die scooter op woensdag 6 maart is gestolen. Gezien alle overeenkomsten gaat de politie ervanuit dat het gaat om de scooter van de daders en dat zij die scooter hier hebben achtergelaten.

 De Vespa Sprint die is aangetroffen aan de Amersfoortseweg in Bosch en Duin is vermoedelijk van de overvallers. De Vespa Sprint die is aangetroffen aan de Amersfoortseweg in Bosch en Duin is vermoedelijk van de overvallers. | Foto: RTV Utrecht

SIGNALEMENTEN

Verdachte 1 (de bestuurder van de scooter)
- man met sportief postuur
- ruim 1.80m lang
- 20 - 35 jaar
- zwarte jas

Verdachte 2 (achterop de scooter)
- man met normaal postuur
- ongeveer 1.75m lang
- 20 - 35 jaar
- getinte huidskleur
- petje
- hij droeg een opvallende rood/gele DHL-jas.

 Verdachte 2 droeg een rood/gele DHL-jas. Verdachte 2 droeg een rood/gele DHL-jas. |

TIPS

Weet u wie er achter deze overval zitten? Geef het dan meteen door via de tiplijn: 0800 - 6070 of met Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.


Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 27 maart 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld