RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Gewelddadige woningoverval in Bilthoven


BILTHOVEN - Een man en zijn vriendin worden maandagavond 18 maart bruut overvallen in hun huis aan de Rembrandtlaan in Bilthoven. Twee mannen dringen de woning binnen, mishandelen de bewoners en binden ze vast.

PAKKETBEZORGER

Het stel heeft net het avondeten op, wanneer er op de deur wordt geklopt. Omdat n van de twee mannen die voor de deur staat een DHL-jas draagt, denkt de bewoner dat het een pakketbezorger is.

En van de overvallers draagt een jas van DHL


MISHANDELING

De daders overmeesteren eerst de man en daarna zijn vriendin. De man spuiten ze motorbenzine in zijn gezicht en wordt flink geschopt en geslagen. De vrouw wordt opgesloten in een kast.

AUDEMARS PIGUET

De overvallers vragen de man specifiek waar een horloge van het merk Audemars Piguet ligt. De man ontkent dat een dergelijk horloge in huis is. Opvallend is dat tijdens een eerdere inbraak een leeg doosje van een Audemars Piguet-horloge is gestolen.

ROLEX EN IPHONE

De daders halen het hele huis overhoop, maar kunnen het gezochte horloge niet vinden.

 De daders nemen genoegen met de Rolex van de man, een IPhone Gold en de portemonnee  van de man. De daders nemen genoegen met de Rolex van de man, een IPhone Gold en de portemonnee van de man. | Foto: Politie Midden-Nederland

SIGNALEMENTEN

En van de overvallers droeg DHL-kleding en heeft een donkere huidskleur. De andere man is langer, heeft een slungelig postuur en droeg een bivakmuts.

SCOOTER

Waarschijnlijk hadden de overvallers vlakbij de woning aan de Rembrandtlaan een scooter klaarstaan.

Op bewakingsbeeld is te zien dat ze op een scooter wegrijden in de richting van het NS-station.


TIPS

Weet u wie de daders zijn of heeft u andere informatie die kan helpen om ze te vinden, neem dan contact op met de politie via 0800-6070. Ook anoniem tippen kan, via 0800-7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 28 augustus & 18 december 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld