RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Gewelddadige woningoverval in Bilthoven

1/5
BILTHOVEN - Een man en zijn vriendin worden maandagavond 18 maart bruut overvallen in hun huis aan de Rembrandtlaan in Bilthoven. Twee mannen dringen de woning binnen, mishandelen de bewoners en binden ze vast.

PAKKETBEZORGER

Het stel heeft net het avondeten op, wanneer er op de deur wordt geklopt. Omdat één van de twee mannen die voor de deur staat een DHL-jas draagt, denkt de bewoner dat het een pakketbezorger is.

Eén van de overvallers draagt een jas van DHL


MISHANDELING

De daders overmeesteren eerst de man en daarna zijn vriendin. De man spuiten ze motorbenzine in zijn gezicht en wordt flink geschopt en geslagen. De vrouw wordt opgesloten in een kast.

AUDEMARS PIGUET

De overvallers vragen de man specifiek waar een horloge van het merk Audemars Piguet ligt. De man ontkent dat een dergelijk horloge in huis is. Opvallend is dat tijdens een eerdere inbraak een leeg doosje van een Audemars Piguet-horloge is gestolen.

ROLEX EN IPHONE

De daders halen het hele huis overhoop, maar kunnen het gezochte horloge niet vinden.

 De daders nemen genoegen met de Rolex van de man, een IPhone Gold en de portemonnee  van de man. De daders nemen genoegen met de Rolex van de man, een IPhone Gold en de portemonnee van de man. | Foto: Politie Midden-Nederland

SIGNALEMENTEN

Eén van de overvallers droeg DHL-kleding en heeft een donkere huidskleur. De andere man is langer, heeft een slungelig postuur en droeg een bivakmuts.

SCOOTER

Waarschijnlijk hadden de overvallers vlakbij de woning aan de Rembrandtlaan een scooter klaarstaan.

Op bewakingsbeeld is te zien dat ze op een scooter wegrijden in de richting van het NS-station.


TIPS

Weet u wie de daders zijn of heeft u andere informatie die kan helpen om ze te vinden, neem dan contact op met de politie via 0800-6070. Ook anoniem tippen kan, via 0800-7000.

Uitzending 28 augustus 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie

TIPS

Weet u wie er achter deze overval zitten? Geef het dan meteen door via de tiplijn: 0800 - 6070 of met Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.


Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 27 maart * 28 augustus 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld