RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Kostbaar servies aangetroffen bij inbreker

1/4
IJSSELSTEIN - Terwijl agenten zondagavond 11 november surveilleren in IJsselstein, stuiten ze op een man die zich verdacht ophoudt. Na onderzoek blijkt hij inbrekersgereedschap en sieraden op zak te hebben. Op zijn verblijfsadres vinden agenten een bijzonder servies van Villeroy en Boch, dat waarschijnlijk afkomstig is van diefstal.


ACHTERVELD

Agenten controleren die dag in de wijk Achterveld omdat er in de weken daarvoor een stijging was van het aantal woninginbraken. Door meerdere getuigen was er rond de tijdstippen van de inbraken een blanke of lichtgetinte man gezien van rond de 1.80-1.90m met een smal tot normaal postuur. Als agenten de Touwlaan inrijden, zien ze een man lopen die precies voldoet aan het signalement.


VERDACHT

De man loopt met een versnelde pas richting de Veerschipper. Dit is opvallend aangezien dit geen doorlopende weg is. De agenten controleren hem en hij kan niet vertellen waarom hij zich hier bevindt. Ook is hij al bekend bij politie en justitie op het gebied van woninginbraken. Als hij wordt gefouilleerd, blijkt hij onder andere sieraden en inbrekersgereedschap bij zich te hebben.


 Servies van Villeroy en Boch is aangetroffen bij een inbreker. Servies van Villeroy en Boch is aangetroffen bij een inbreker. | Foto: Politie Midden-Nederland

SERVIES

De agenten nemen hem mee naar het politiebureau en doorzoeken de woning waar hij verblijft. Daar treffen ze spullen aan die vermoedelijk afkomstig zijn van inbraken, waaronder servies van het merk Villeroy en Boch. Het servies zat in een bananendoos en was ingepakt met papier van het huis-aan-huisblad het Zenderstreeknieuws van 7 november 2018 en met een opvallend roze t-shirt met een opdruk van een figuur uit de tekenfilmserie South Park.

 Een aantal stukken servies waren ingepakt met een roze t-shirt. Een aantal stukken servies waren ingepakt met een roze t-shirt. | Foto: Politie Midden-Nederland

TIPS

De politie wil de spullen teruggeven aan de rechtmatige eigenaren. Als u uw gestolen spullen herkent, kunt u contact opnemen met de tiplijn: 0800 - 6070.


Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 27 maart 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld