RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Man 'leent' pinpas van verwarde man en steelt ruim 10.000 euro

1/3
SOESTERBERG - Een wat verwarde man uit Soesterberg raakt eind vorig jaar op straat in gesprek met een andere man. Deze man komt daarna een aantal keren bij hem op bezoek. Niet voor de gezelligheid, zo blijkt later. De man 'leent' de pinpas van het slachtoffer en pint samen met een mededader ruim 10.000 euro van zijn rekening.


BEZOEK

Na de eerste ontmoeting op 21 november vorig jaar komt de man een aantal keren op bezoek bij het slachtoffer. Na elk bezoek valt het de bewoner op dat zijn pinpa steeds ergens anders ligt. In eerste instantie wijt hij dat aan zijn verwardheid.


Een familielid beheert de bankzaken van het slachtoffer. Hem valt een paar dagen later op dat er ruim 10.000 euro van de rekening is verdwenen. Hij laat de pas blokkeren en vertelt het aan het slachtoffer. Die beseft dan dat dit het werk moet zijn van de man die hem een aantal keren heeft bezocht.


DADERS

Uit bewakingsbeelden van de pintransacties blijkt dat het gaat om twee daders. EÚn van de twee herkent het slachtoffer als de man die bij hem langs is geweest. Zijn identiteit is inmiddels bekend. De andere man wordt nog gezocht.

Verdachte 2
- Man met blanke/licht getinte huidskleur
- Stevig postuur
- kort, donker, grijzend haar
- Donkere gewatteerde jas, schuine stiknaden, ritssluiting met gekleurd touwtje
- Blauwe broek
- grijze sportschoenen, witte zoolrand


Verdachte pint met de pas van de verwarde man uit Soesterberg.


OPGENOMEN

De geestelijke gezondheid van het slachtoffer heeft er erg onder te lijden gehad. Zo erg zelfs dat hij momenteel is opgenomen in een centrum voor geestelijke gezondheidszorg.

TIPS

Help mee de man te vinden die dit mede op zijn geweten heeft. Herkent u deze man, bel uw tip dan snel door. Dat kan via de tiplijn: 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 3 april & 28 augustus 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Overzicht Bureau Hengeveld