RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Paard bijna gestikt door touw

1/4
WOERDEN - Een man ziet in een weiland een paard dat lijkt te stikken. De merrie staat vastgebonden aan een hek met een strak touw.


TRAPPEN

Zaterdagochtend 20 oktober 2018 ziet de man het paard in een weiland aan de 's-Gravensloot in Woerden. De merrie wordt door drie andere paarden getrapt. Ze is met een blauw/oranje touw vastgebonden aan het toegangshek. Het touw zit zo strak dat ze ogenschijnlijk aan het stikken is. Kennelijk hebben de andere drie paarden dit door en willen zij haar losmaken door te trappen. De voorbijganger heeft een stanleymes bij zich, waarmee hij het dier bevrijdt. Vervolgens belt hij de politie.


VERWONDINGEN

Als agenten ter plaatse komen zien zij bloedsporen op het hek. Ze zien dat de merrie met haar rechterachterbeen trekt en dat zij meerdere verwondingen heeft. Mogelijk zijn die ontstaan doordat ze zichzelf met behulp van de andere paarden probeerde los te maken.


 De merrie raakte gewond aan haar nek, flanken en benen. De merrie raakte gewond aan haar nek, flanken en benen. |

DIERENARTS

De 66-jarige eigenaar van de merrie neemt haar mee. Ze gaan naar de dierenarts, waar het dier een week stalrust voorgeschreven krijgt. Het paard is inmiddels helemaal hersteld, al heeft het de eigenaar 700 euro gekost. Het had heel anders kunnen aflopen als de passant niet in de buurt was geweest en niet het touw had doorgesneden.


GETUIGEN

Op bewakingsbeeld van de naastgelegen waterzuivering is te zien dat die zaterdag rond 09.05 uur een man met een klein hondje in beeld komt. Zij lopen een paar minuten rond. Daarna komt een jongen op de fiets langs. Hij rijdt twee rondjes, tot de man en het hondje zijn verdwenen. Dan fietst de jongen richting het weiland. Het hek valt buiten het zicht van de camera. Om 09.15 uur rijdt een donkerkleurige stationwagen langs.


De politie spreekt graag met de mensen die op de bewakingsbeelden te zien zijn. Zij kunnen goede getuigen zijn.


TIPS

Deze mensen kunnen goede getuigen zijn. Daarom spreekt de politie graag met hen. Bent u één van de getuigen? Of weet u misschien wie het paard heeft vastgebonden? Geef alles wat u weet door via de tiplijn: 0800 - 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 10 april 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld