RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Bejaarde vrouw slachtoffer van babbeltruc

1/2
AMERSFOORT - Een 83-jarige vrouw uit Amersfoort is begin dit jaar in haar eigen woning bestolen van een groot bedrag aan contant geld. Ze is het slachtoffer geworden van een laffe babbeltruc en daar is ze kapot van.


Het slachtoffer woont in n van de appartementen aan de Otelloplaats in Amersfoort. Op woensdag 27 februari komt ze terug van boodschappen doen. In de hal van het appartementencomplex staan twee mannen. Ze volgen haar de lift in en volgen haar naar haar woning. En van de twee vertelt haar dat ze onderzoek doen naar een inbraak en dat ze haar woning willen controleren.

BABBELTRUC

De vrouw gelooft de mannen en laat ze binnen. Ze doorzoeken de woning en vertrekken daarna weer. Als ze weg zijn, houdt ze er een naar gevoel aan over. Als ze dan zelf de woning doorloopt, ziet ze dat er een bedrag van ongeveer 1000 euro aan contant geld is verdwenen.

SIGNALEMENT

Verdachte 1
- blanke man
- 40 - 50 jaar
- ruim 1.80m
- gezet postuur
- grijs haar
- nette donkere kleding

Verdachte 2
- blanke man
- duidelijk kleiner dan verdachte 1
- gezet postuur
- grijs haar
- nette donkere kleding

Getuigen verklaren dat ze de mannen hebben zien wegrijden in een nieuw model Toyota Yaris, grijs van kleur.


TIPS

Heeft u deze mannen op woensdagochtend 27 februari gezien in de omgeving van de Otelloplaats in Amersfoort? Heeft u ze uit of in een Toyota Yaris zien stappen? Of weet u gewoon wie er achter deze laffe babbeltruc zitten? Bel met al uw tips naar de tiplijn: 0800 - 6070 of naar Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld


Uitzending 17 april 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld