RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Pony Rico verdwenen uit weiland in Achterberg

1/2
ACHTERBERG - UPDATE 14 MEI: Er is triest nieuws over de verdwenen pony Rico. Afgelopen weekend trof een inwoner van Rhenen de pony dood aan in het zwembad in zijn tuin. De bewoner wilde het zwembad zomerklaar maken. Toen hij het dekzeil van het zwembad haalde, zag hij tot zijn grote schrik een dode pony in het water drijven. Na enig onderzoek bleek het te gaan om de vermiste pony Rico uit Achterberg. Hoe de pony in het zwembad terecht is gekomen, is onduidelijk.

Al drie weken is heel Achterberg op zoek naar een verdwenen pony. De shetlander die luistert naar de naam Rico verdween in de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 maart uit een weiland van een pensionstal aan de Zandweg in Achterberg.


HEK

Als de stalhoudster op dindagochtend bij het weiland komt, ziet ze dat er van de vier pony's nog maar ťťn in het weiland staat. Dan ontdekt ze dat het hek open staat. Twee andere pony's vindt ze in het naastgelegen maisveld, maar Rico blijft zoek. Omdat het volgens de stalhoudster niet mogelijk is dat de pony's het hek zelf hebben geopend, gaat ze ervan uit dat iemand moedwillig het hek heeft geopend. Dat Rico na drie weken intensief zoeken nog niet is gevonden, doet het vermoeden rijzen dat hij is meegenomen.

 Rico stond met drie andere shetlanders in een weiland aan de Zandweg in Achterberg. Rico stond met drie andere shetlanders in een weiland aan de Zandweg in Achterberg. | Foto: RTV Utrecht

ONDERZOEK

De politie onderzoekt de verdwijning, maar houdt rekening met meerdere scenario's. Diefstal lijkt niet voor de hand te liggen, omdat een shetlander in geld niet veel waard is. Het zou ook kunnen gaan om een kwajongensstreek. Iemand zou het hek geopend kunnen hebben, waardoor de dieren konden ontsnappen. Iemand zou Rico gevonden kunnen hebben en zich over hem hebben ontfermd.

OPROEP

De stalhoudster hoopt dat iemand de pony ergens gezien heeft of weet wie er achter het openen van het hek zit. Rico is een bruine shetlander met lichte manen en het is een ruin (gecastreerd). Op zijn rechtervoorbeen heeft hij een witte sok (een wit gedeelte boven zijn hoef) en hij is ongeveer 12 jaar oud. Hij is niet gechipt.


TIPS

Misschien is het u opgevallen dat er ergens sinds dinsdag 26 maart een shetlander in een wei staat die er eerder nog niet stond. Of weet u wie sinds drie weken in het bezit is van een bruine shetlander? Laat het weten! Zijn baasje en verzorger missen hem enorm en willen hem graag weer in het weiland bij de andere pony's terugzetten. En als u in de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 maart iets opvallends gezien heeft bij het weiland aan de Zandweg in Achterberg, dan hoort de politie dat natuurlijk ook heel graag. U kunt bellen met de tiplijn: 0800 - 6070 of met Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.

Uitzending 17 april 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld