RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Chinese zwerfjongen aangetroffen op Centraal Station in Utrecht

1/3
UTRECHT - Op maandagavond 8 april vinden agenten een Chinese zwerfjongen op het Centraal Station in Utrecht. Via een tolk ontdekken ze dat hij al een tijd rondzwerft. Wie zijn ouders zijn en waar ze zijn is nog steeds niet duidelijk.

FOTO

De politie gaf een foto van de jongen vrij in de hoop dat mensen hem herkennen en weten waar of bij wie hij thuishoort. Dat leverde tot nu toe 13 tips op. De jongen spreekt alleen Chinees, dus communicatie met hem gaat via een tolk. Veel is nog niet over hem bekend. Hij heeft geen identiteitsbewijs. Uit de gesprekken die met hem gevoerd worden, wordt niet duidelijk waar hij vandaan komt en hoe hij op het Centraal Station in Utrecht terecht is gekomen.


SIGNALEMENT

De leeftijd van de jongen wordt geschat tussen de 12 en 16 jaar. Hij heeft een tenger postuur, is 1.75m lang en heeft kort zwart stekelig haar. Toen hij werd aangetroffen had hij alleen een rugtas met daarin wat kleding bij zich.


 De jongen had alleen een rugtas met wat kleding bij zich. De jongen had alleen een rugtas met wat kleding bij zich. | Foto: Politie Midden-Nederland

JEUGDZORG

De jongen is ondergebracht in een opvanggezin. De vreemdelingendienst en Jeugdzorg houden zich bezig met zijn welzijn en de zoektocht naar zijn ouders.


TIPS

Hij kwam met de trein aan in Utrecht, dus hij moet ook ergens ůp de trein zijn gestapt. De politie komt graag in contact met mensen die deze jongen op of vůůr maandag 8 april ergens gezien hebben. Alles wat u kunt vertellen kan van belang zijn. Geef het door via de tiplijn: 0800 - 6070 en mocht u liever anoniem blijven: bel dan naar 0800 - 7000.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld.


Uitzending 17 april 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld