RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Bankpas gestolen uit verpleeghuis

1/2
AMERSFOORT - Een 91-jarige man uit Amersfoort is slachtoffer geworden van een insluiping in het verpleeghuis waar hij woont. De dader stal zijn portemonnee met pinpas en pinde maar liefst 1250 euro. Het pinnen is te zien op bewakingsbeeld.

BINNENSLUIPEN

Het slachtoffer had 's ochtends een goede vriend op bezoek in het verpleeghuis. Toen die vertrok deed hij de voordeur dicht, maar niet op slot. Daarna ging hij naar de wc. Vermoedelijk is een indringer op dat moment het appartement ingeslopen.

INTERNETBANKIEREN

De dader heeft het appartement snel en zonder zichtbare sporen doorzocht. Aangezien het slachtoffer zijn bankpas maar weinig gebruikt, ziet hij dan ook pas een dag later dat z'n portemonnee weg is. Via internetbankieren ziet hij dat er een groot geldbedrag is opgenomen.

BRIEFJE

Het slachtoffer had zijn pincode op een briefje staan. Dat briefje zat in de portemonnee bij de pinpas. Daardoor kon de dader snel toeslaan.

SIGNALEMENT

-blanke man
-normaal postuur
-kortdonker haar met inhammen
-korte baard
-ingevallen gezicht
-grijze trui met capuchon
-opvallende sluiting met vier knopen

Wat opvalt op het beeld is dat de man de hele tijd staat te kauwen.

TIPS

Herkent u de dader die de rekening van een hoogbejaarde man uit Amersfoort heeft geplunderd? Twijfel dan niet en bel de tiplijn: 0800 -6070 of bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000. Ook met een vermoeden kunt u de politie verder helpen.

Fragment uitzending Bureau Hengeveld.


Uitzending 24 april 2019
Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht,Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld