RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Bewakingsbeeld beschieting woning Doorn vrijgegeven

1/7
DOORN - De Gezichtslaan in Doorn is normaal gesproken een vrij rustige straat, tot de zomer van 2017. Op donderdagavond 29 juni is een woning het doelwit van een beschieting met een automatisch wapen. De politie heeft nu voor het eerst bewakingsbeeld vrijgegeven.

BEWAKINGSBEELD

Op de beelden is te zien hoe die donderdagavond 29 juni rond 22.45 uur een zwarte Seat Leon Cupra voorbij rijdt. Vijf minuten later verschijnt de auto opnieuw. In de auto zit vermoedelijk de schutter. Als de schoten zijn gelost, zien we een tweede man paniekerig wegrennen. Gelukkig raakte er niemand gewond in de woning. Wel kwam een kogel terecht bij de buren. Die kogel schampte een stoel op de veranda.

 Verdachte 1 loopt door de straat. Verdachte 1 loopt door de straat. | Foto: Politie Midden-Nederland Verdachte 2 loopt door de straat. Verdachte 2 loopt door de straat. | Foto: Politie Midden-Nederland De verdachten reden vermoedelijk in een Seat Leon Cupra. De verdachten reden vermoedelijk in een Seat Leon Cupra. | Foto: Politie Midden-NederlandVERKEERDE HUIS

De politie heeft informatie ontvangen dat een dag eerder (woensdag 28 juni) een woning in de buurt bijna is beschoten. Deze woning staat in een andere straat, maar heeft hetzelfde huisnummer. Vermoedelijk waren de daders in de war. Het beschieten van deze 'verkeerde woning' mislukte dus. Gelukkig maar, want even later kwamen er een paar kinderen naar buiten.

 Getuigen zagen een man met een dergelijk wapen over straat lopen. Getuigen zagen een man met een dergelijk wapen over straat lopen. | Foto: Politie Midden-Nederland

PEUGEOT

Op de avond van de mislukte beschieting reed zo'n vijf keer een Peugeot 308 SW door de straat. Waarschijnlijk zat hierin de schutter die op zoek was naar de woning die hij onder vuur moest nemen. Hij zou een wapen bij zich hebben gehad dat leek op een groene buis. Mogelijk gaat het om het soort wapen als op de foto.

 Deze Peugeot 308 SW reed voorafgaand aan de mislukte beschieting vijf keer door de straat. Deze Peugeot 308 SW reed voorafgaand aan de mislukte beschieting vijf keer door de straat. | Foto: Politie Midden-Nederland

SIGNALEMENT

De man in de Peugeot zou een lichtgetinte man zijn van rond de 40. Hij zou opvallend fors en groot zijn, zeker 1.90 lang en 100 kilo. Hij had toen kort zwart haar, zonder gel. Hij droeg eem donkergekleurde zomerjas. Een opvallend detail: mogelijk staat ťťn van z'n oren naar buiten, hij heeft een flapoor dus.

TIPS

De politie spreekt graag met getuigen of mensen die weten wie er achter de beschieting zit of zitten, ook al is het een tijd geleden. Dat kan via de tiplijn: 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Voor een vertrouwelijk gesprek kunt u terecht bij het Team Nationale Inlichtingen: 079 -345 8 999.

Uitzending 24 april 2019

Fragment uitzending Bureau Hengeveld.


Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht,Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Overzicht Bureau Hengeveld